Portal 072info

NAJMLAĐA MAMA U ISTORIJI: Rodila je dijete sa samo 5 godina

slika (7)

Prema dokumentima doktora Edmunda Eskomela Lina Medina iz Perua porodila se u petoj godini života carskim rezom koji je obavljen 15. maja 1939. godine.

Prema dokumentima doktora Edmunda Eskomela iz Perua, najmlađa majka na svijetu je Lina Medina koja je kada se porodila imala svega pet godina. Linu su porodili carskim rezom, koja je obavljena 15. maja 1939.

U dokumentima piše da je u bolnicu u Peruu ušetala umorna, čupava Indijanka sa podnožja Anda za ruku vodeći sramežljivu djevojčicu neobično velikog stomaka.

Indijanka je zamolila doktora da istjera iz nje zle duhove koji su je zaposjeli, a ljekar je bio uvjeren da ima tumor abdomena. Bio je više nego zapanjen kada je otkrio da je djevojčica u osmom mjesecu trudnoće.

Kako bi potvrdio svoju “dijagnozu”, doktor je Linu Medinu odveo specijalisti. Mjesec i po kasnije, 15. maja 1939. godine, Lina je rodila dječaka carskim rezom, a operacija je obavljena uz anesteziju.

Njen slučaj do u detalje dokumentovao je doktor Edmundo Eskomel, kao i činjenicu da su djevojčici u 4. godini počele da rastu grudi, a u 5. godini su joj sazrele kosti potrebne za iznošenje trudnoće.

Telegraf

Podijelite članak