Najmoderniji u regionu: Tunel “1. mart” u prometu polovinom avgusta

Najmoderniji u regionu: Tunel “1. mart” u prometu polovinom avgusta

Tunel “1. mart” na koridoru 5C bit će pušten u promet polovinom avgusta, javlja bh. novinska agencija Patria.
Iz državne kompanije Autoceste Federacije BiH potvrdili su kako se trenutno obavlja testiranje sigurnosne opreme u tunelu, nakon čega će on biti pušten u promet, a to je za oko 15 dana, jer svi radovi do sada idu prema predviđenom planu i iz ova kompanije ne očekuju veće probleme i zastoje.

Dug blizu tri kilometra i jedan od najzahtjevnijih tunela na koridoru 5C povezat će Sarajevo i Zenicu modernom autocestom, što će u konačnici doprinijeti snažnijem i bržem ekonomskom razvoju ovog dijela Bosne i Hercegovine, piše NAP.

Tunel “1. mart” izgradile su bosanskohercegovačke firme na čelu sa domaćim kompanijama Euroasfalt Sarajevo i ŽGP Sarajevo, sa preko 300 radnika koji su 24 sata radili na izgradnji tunela.

Sigurnost tunela nadzirat će se 24 sata dnevno iz kontrolne sobe Centra za održavanje i kontrolu prometa države kompanije Autoceste Federacije BiH. Operateri u kontrolnoj sobi dobit će dojavu i o najmanjoj nepravilnosti u tunelu, poput zaustavljanja automobila, pješaka u tunelu, saobraćajne nesreće.

Neka oprema, poput LED rasvjete, prvi put na ovim prostorima pojavljuje se u tunelu “1. mart”, piše Patria.

NAP

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica