Najneobičnije turističke ponude

607_20131111152429_a98769_chernobyl450

Dosadila su vam tipična turistička mjesta i htjeli biste probati nešto novo i nesvakidašnje? Pogledajte listu najneobičnijih ponuda koje turističke agencije prave kako bi privukle putnike i pokazale im potpuno novu perspektivu grada u koji dolaze.

“Red Light District Tour” u Amsterdamu – Posjete prostitutkama

Amsterdam je možda svima poznat po svojim vjetrenjačama, Heinekenu i nanulama, ali noćna zabava je na drugom mjestu. Ono što turiste posebno privlači u ovom gradu jesu kafići u kojima možete konzumirati marihuanu i legalna prostitucija. Postoji nekoliko turističkih kompanija koje organizuju posjete erotskim muzejima, sex-shopovima i djevojkama koje nude zabavu.

Pogledajte umjetnička djela koja su kreirali vanzemaljci u Engleskoj

Velika Britanija je kraljevska zemlja, poznata po čaju i rock’n’rollu. Međutim, i pored njene zanimljive historije i sačuvanih spomenika, turističke agencije nude još neke zanimljive ponude. Možete letjeti sa grupom turista u malom avionu iznad žitnih polja u kojima su vanzemaljci ostavili svoje tragove. Tokom leta, vodiči će vam pričati o kontaktima koji su ostvarivani sa bićima koja nisu sa naše planete. Posjetioci su čak upozoreni da zbog čudnih energetskih strujanja u području koje se posjećuje, može doći do trajnih oštećenja kamera i laptopova, a osobe sa pacemakerom ne bi trebale učestvovati u obilasku.

Helter Skelter Tour u Los Angelesu – Hodajte stopama Charlesa Mansona

Ukoliko se odlučite za Helter Skelter obilazak dobit ćete mnoštvo informacija o ubistvima koje je počinila Porodica Manson predvođena Charlesom Mansonom. Posjetiocima ja omogućen obilazak lokacija na kojima su ubistva počinjena kao i prolazak rutom koju su ubice birale kada su napuštale mjesto zločina.

Jamajka pustolovina – izgubite se u dimu marihuane i upoznajte život najvećeg reggae muzičara

Reggae muzičar Bob Marley je sigurno najpoznatiji proizvod kojim se Jamajka može pohvaliti. Kako je Marley bio veliki ljubitelj marihuane, postoji nekoliko turističkih organizacija koje vam nude detaljan ulazak u život ovog umjetnika pod nazivom “Ganja Tours”. Razlog je taj što podrazumijevaju posjete rastafarijanskim predjelima i često uključuju tajni obilazak plantaža na kojima se uzgaja marihuana. Zbog rupe u zakonu, turisti mogu ilegalno kupiti marihuanu. Iako se marihuana ne spominje u brošurama, zabrana učestvovanja mlađima od 18 godina jasno ukazuje na to o kakvoj se turističkoj ponudi radi.

Upoznajte voodoo svećenika i uzmite učešće u jezivoj ceremoniji na Haitiju

Iako je Haiti još uvijek najviše vezan za razorni zemljotres koji je ovu zemlju pogodio 2011. godine, turisti još uvijek mogu da iskuse i njegovu drugu stranu. Posjetioci prvo uživo gledaju voodoo predstavu, a zatim se upoznaju sa svećenicima. Nakon toga, turisti se priključuju ritualnoj ceremoniji koja može ili ne mora uključivati žrtvovanje životinja.

Upoznajte opasnu prošlost Las Vegasa

Turistički autobus u Las Vegasu odvest će vas do lokacija gdje su se dogodila krvava ubistva i teški kriminalni zločini. Vodiči će vam tom prilikom ispričati mračne priče koje su dio historije ovog grada.

Obilazak Černobila u Ukrajini

Iako djeluje kao nešto što nikako nije dobro za vaše zdravlje, sada je moguće napraviti obilazak Černobila, mjesta na kojem se 1986. godine desila velika nuklearna katastrofa. Smatra se da je to najveća nuklearna nesreća koja se ikada desila, a nivo radijacije na ovom području i dalje je velik. Černobil je danas grad duhova jer je napušten nakon nesreće. Tokom posjete grupa turista vozi se kroz selo Kopachi, u kojem ulaze u sablasni vrtić gdje su dječije igračke prekrivene prašinom. Također, posjetioci se mogu približiti na tridesetak metara od Reaktora 4 koji je bio uzrok katastrofe.

Dopustite pravim kriminalcima da vas vode kroz stvarni zatvor u Boliviji

U gradu La Paz u Boliviji turisti mogu plaititi kriminalcima da ih povedu u obilazak gradskog zatvora. Iako ova aktivnost nije zvanično odobrena, podmićivanje čuvara i zvaničnika omogućuje znatiželjnim posjetiocima da pogledaju kako izgleda život u bolivijskom zatvoru.

Ovaj zatvor je jedinstven jer porodice zatvorenika mogu birati da žive sa osuđenicima u zatvoru. Oni koji se odluče na to, moraju plaćati za zatvorski apartman. U zavisnosti od novca kojeg imaju, članovi porodice mogu živjeti u sasvim pristojnom smještaju ili u neuslovnim prostorijama u kojima su i pacovi stanovnici. Još jedna zanimljivost je ta da čuvari mogu biti viđeni jedino izvan kapija jer im nije dozvoljeno da borave u zatvoru.

Iza scene – Bollywood u Indiji

Neke turističke organizacije u Indiji nude neobične posjete filmskih studija Bollywooda. Riječ je o nekoliko kompanija u Bombaju koji se smatra centrom ove filmske industrije. Bollywood producira preko 800 filmova godišnje. Mnogi od filmova prožeti su muzikom i plesom. U sklopu obilaska turisti mogu gledati kako nastaju filmovi i često se slikaju sa nekim od najpopularnijih glumaca u Indiji.

Zavirite u podzemlje Pariza

Pariz je možda poznat po svojim egzotičnim mirisima, intenzivnim parfemima, svježoj hrani, ali neki ljudi žele da znaju kako miriše kanalizacija glavnog francuskog grada. I to je moguće, jer vodiči nude obilazak podzemnih kanalizacijskih ulica, prilikom čega posjetioci mogu učiti o Parizu i njegovoj prošlosti iz jednog drugog ugla.

oddee.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE