bb
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 9, 2021 @ 13:05
KATEGORIJA: Crna Hronika / Izdvojeno
FIXGEHALT

Policija i spasilačke ekipe nastavili su danas potragu za dvojicom radnika koji su, 8. novembra upali u rijeku Bosnu na gradilištu Koridora V-c, u mjestu Kahrimani.

NER FIT

Za portal Radiosarajevo.ba ovu informaciju potvrdila je Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) te je potvrdila da se radi o radnicima koji su državljani Turske.

“Policija pretražuje obalu i korito rijeke Bosne, nizvodno od mjesta nesreće, ali je potraga otežana zbog visokog vodostaja. Uzroci nesreće trebali bi biti poznati nakon uviđaja koji je počeo u utorak ujutro, pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona”, kazala je Alić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, nesreća je dojavljena MUP-u Zeničko-dobojskog kantona u ponedjeljak, 8. novembra, iza 14 sati, nakon što su dva radnika pala sa dizalice iz korpe u korito rijeke Bosne u blizini Begovog hana u općini Žepče.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kolege na gradilištu su ih pokušale spasiti, ali ih je voda odnijela nizvodno.

Svjedok nesreće ispričao je šta se desilo na gradilištu.

“Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su, nažalost, propali i završili u rijeci Bosni. Od 14 do 16:30 sati smo cijelo područje pretraživali, ali nažalost, nismo nikakav trag pronašli. Radnici, kolege i šefovi su u suzama. Šta da vam kažem, ne dao Bog nikome”, izjavio je svjedok nesreće za portal Crna-Hronika.

Kako se saznaje ove radnike je u BiH angažovala turska kompanija “Cengiz”.

LIDER