Portal 072info

Najromantičnije destinacije na svijetu

Izdavač ljubavnih romana Mills & Boon proveo je anketu među ekspertima za putovanja o najromantičnijih destinacijama širom svijeta. Glasalo je oko 2.000 ljudi za mjesta koja su najbolja za romantične ljubavne sastanke, a nimalo iznenađujuće, na prvom mjestu se našao Pariz

Prijestonica Francuske inače je poznata i kao “grad ljubavi”, a Eiffelova kula je jedna od poznatih destinacija u Parizu gdje su mnoge djevojke rekle sudbonosno “da!”.

Na drugom mjestu je grčki Santorini, poznat po prelijepim plažama, plavim krovovima i prelijepim zalascima sunca, zbog čega je veoma popularna destinacija za medeni mjesec.

Treće mjesto zauzela je Venecija. Možemo da razumijemo zašto se tu našla – samo zamislite da se gondolom vozite po tom italijanskom gradu dok ste ušuškani u partnerov zagrljaj…

Na četvrtom mjestu se našla Amalfi obala u Italiji, dok je na petom mjestu Maui, Havaji.

Šesto mjesto najromantičnijih destinacija je belgijski Briž, zatim slijede Bora Bora (Tahiti), pa Kirkjufel (Island), ostrvo Cerf na Sejšelima, Gili ostrva (Bali, Indonezija) su na desetom mjestu.

Od 11. do 20. pozicije najromantičnijih destinacija slijede: Sankt Petersburg (Rusija), Agra i Taj Mahal (Indija), Moherske litice (Irska), Amsterdam (Holandija), Galapagoska ostrva (Ekvador), Whitsunday ostrva (Australija), Big Sur (Kalifornija), San Francisko (SAD), pet jezera Fudžija (Japan) i posljednji je Zanzibar (Tanzanija).

Glavnih pet faktora za odabir romantičnih lokacija bili su prelijepi pejzaži, luksuzni smještaj, topla klima, dobri restorani i mjesta za šetnje.

Mondo.rs

Podijelite članak