Najstariji ozdravljeni u FBiH bio je 1932. godište, najmlađa beba od tri mjeseca

Podijelite vijest

a konferenciji za medije Kriznog štaba Vlade Federacije BiH saopćene su nove informacije oko kretanja pandemije koronavirusa u ovom bh. entitetu. “Najstariji ozdravljeni pacijent u FBiH bio je 1932. godište, a najmlađa je beba od tri mjeseca”, kazao je Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva, uputio je poruku građanima da se i pored dobrih vijesti ne smiju opustiti, a posebno se zahvalio penzionerima.

“Ovi rezultati nas ne smiju dovesti u zabludu. Mi ćemo popuštati u mjerama i otvarati pojedina preduzeća, ali lične mjere zaštite moraju ostati i dalje”, izjavio je Mandić.

Davor Pehar na jedno novinarsko pitanje o tome da li će biti dozvoljeno samoinicijativno testiranje zbog putovanja u druge zemlje, on je kazao da će institucije omogućiti građanima na vrijeme sve što bude potrebno.

Otvaranje javnog saobraćaja se može očekivati u narednom periodu, kazao je ministar Mandić, ali tek nakon proteka 14 dana od uvođenja posljednjih mjera i analize postignutog, uvodit će se nove mjere.

Mandić je prokomentarisao i sinoćnji “korona-dernek” kazavši da je to za svaku osudu, posebno od ljudi od kojih se to najmanje moglo očekivati.

ČITAJ JOŠ:  U bolnicama u ZDK-u na liječenju 18 koronavirusom zaraženih pacijenata, dva su na respiratoru

Klix.ba


Podijelite vijest