Najtraženijem bjeguncu u Evropi Sud BiH odredio pritvor: Samardžija ide u Vojkoviće

Najtraženijem bjeguncu u Evropi Sud BiH odredio pritvor: Samardžija ide u Vojkoviće

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Mladenu Samardžiji (33), najtraženijem bjeguncu u Evropi koji je prije nekoliko dana uhapšen na Jahorini, saznaje portal “Avaza”.

Samardžija će biti prebačen u državni zatvor u Vojkovićima. Jednomjesečni pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i prikrivanja dokaza iz istrage.

Podsjećamo, kako smo ranije objavili, uhapšeni Samardžija koji se krio u BiH nakon raspisivanja potjernice iz Slovenije, koristio je Sky aplikaciju za promet opojnim drogama. Samardžiji se stavlja na teret i da je prijetio jednom policajcu iz Banje Luke.

Samardžija je, što je potvrdila i policija, dok je bio na slobodi dogovarao promet većih količina kokaina na području BiH sa svojom ekipom iz Slovenije, no pitanje je s kim je sve radio od osoba iz krim miljea u našoj državi te ko ga je “čuvao” na području RS.

Tužilaštvo BiH tvrdi da postoje transkripti Samardžijinih razgovora te da je preslušana audiokonverzacija u kojoj se čuje da je imao namjeru napasti porodicu inspektora Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica