Portal 072info

Najveća greška koju muškarci prave u krevetu

Centar za seksualnu edukaciju u Kanadi sproveo je istraživanje, u kojem je učestvovalo 2.400 ljudi. U okviru studije, ispitanici su odgovarali na pitanja o svom posljednjem seksualnom odnosu.

Od žena koje su uživale u razmjeni nježnosti sa partnerom šest do deset minuta nakon odnosa, čak 71 odsto njih je seks ocijenilo kao veoma zadovoljavajući. Poređenja radi, samo 41 odsto žena koje su manje razmjenjivale nježnosti sa svojim partnerom nakon seksa, ocijenilo je taj odnos kao dobar.

Profesor ljudske seksualnosti doktor Robin Milhausen kaže da je intimnost nakon seksa za zadovoljstvo žena jednako važna kao i predigra.

Mogući razlog za to je što se u ženskom (ali i muškom) tijelu nakon seksa povećava količina oksitocina, hormona zbog kojeg osjećaju potrebu za bliskošću, kaže Milhausenova. Ona dodaje da se žene često nakon seksa osjećaju ranjivim, a postseksualna razmjena nježnosti uliva im osjećaj sigurnosti.

“To je jedan od najlakših način da poboljšate svoju vezu. Veoma je važno, a muškarci često propuštaju ovu priliku da se dublje povežu sa svojom partnerkom”, kaže dr Robin.

U prilog toj tvrdnji – da muškarci često izbjegavaju maženje nakon seksa – govori i to da 17 odsto učesnika studije nije razmjenjivalo nježnosti nakon seksa, a 36 odsto je to radilo manje od pet minuta.

“Nakon vašeg sljedećeg seksa, privucite svoju partnerku uz sebe, zagrlite je ili lezite tako da ona nasloni glavu na vaše grudi”, savjetuje Milhausen.

“Izdvojite barem šest minuta da je nakon seksa pomilujete po kosi, ljubite u vrat, obraz, čelo, da joj kažete nešto lijepo, kao na primjer koliko vam je lijepo sa njom…”

Ako ste već prezrivo prevrnuli očima, znajte da se i muškarci nakon toga osjećaju zadovoljnije. I, ne, nećete biti manje muško ako razmijenite nježnosti sa partnerkom nakon seksa…

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box