Portal 072info

NAJVEĆA MUZIČKA IMENA: Veliki humanitarni konert u Areni Zenica (03.09.)

U organizaciji NVO MALA Gradska arena Zenica bit će domaćin još jednog humanitarnog koncerta, a koji će okupiti najveća imena bosanskohercegovačke scene poput Halida Bešlića, Hanke Paldum, Deniala Ahmetovića, Nihada Alibegovića, Enesa Begovića kao i gostiju iznenađenja.

Naime, NVO MALA je pokrenula projekat formiranja Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini, a što ga čini najznačajnijim projektom u državi budući da će njegovom realizacijom građani oboljeli od leukemije dobiti priliku za izliječenje.

Ovaj projekat podržale su sve institucije sistema, vjerski velikodostojnici, privrednici u javnom i privatnom sektoru i građani Bosne i Hercegovine. Sa Federalnim ministarstvom zdravstva također je potpisan Sporazum o saradnji na realizaciji projekta, kao i sa Fondacijom Ana Rukavina i to Sporazum o saradnji koji će omogućiti zajedničke projektne aktivnosti.

Ambasadori ovog projekta su: prethodni Reis Mustafa Efendija Cerć, Vinko Kardinal Puljić, Vladika Grigorije, Ivica Osim, Hamdo Katica Alija Behmen, Ibrahim Hadžibajrić, Edhem Pašukan, Amina Deljković, Jasmila Žbanić, Damir Hadžić, Željko Komšić…

Počasna predsjednica NVO MALA je gosp. Asima Osim.

“Naš cilj je da skupimo što veći broj donator krvi i da obezbijedimo sredstva za tipizacije, te da i BH Banka koštane srži uđe u evropske i svjetske asocijacije Banaka koštane srži, što je za naše pacijente spas, jer bi u tom slučaju transplantacija koštane srži umjesto 350.000,00 eura koštala 50.00,00 eura i finansiralo bi je naše zdravstvo.

Cijena jedne tipizacije je 400 eura a mi moramo tipizirati 1500 uzoraka da bi se naša Banka koštane srži mogla priključiti evropskim i svjetskim bankama. Zato se moramo angažovati da obezbijedimo potrebna sredstva” ističu iz NVO MALA.

Uvjereni smo kako će Gradska arena u Zenici biti ispunjena do posljednjeg mjesta, te da će javnost shvatiti ozbiljnost i važnost projekta te kupovinom ulaznice u velikoj mjeri pomoći u realizaciji ovog velikog i krajnje značajnog projekta ali i koraka za našu državu kada govorimo o zdravstvu.

Ulaznice možete kupiti na uličnoj prodaji – RK Bosanka, poslovnicama Biss-Tours-a, Gradskoj areni Zenica, a dva dana pred koncert i u Shopping centru Džananović.

Podijelite članak