Portal 072info

Najveća potraga za dječakom iz Begovog Hana: Stotinu spasilaca pretražuje rijeku Bosnu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stotinu spasilaca i mještana započelo je do sada najopsežniju pretragu rijeke Bosne s ciljem pronalaska šestogodišnjeg dječaka kojem se nakon pada u nabujali potok u mjestu Begov Han gubi svaki trag.Pripadnici gorskih službi spašavanja Žepče, Zavidovići i Sarajevo, Kantonalne i Federalne uprave civilne zaštite, SNIK Atom te desetine mještana danas će pretražiti teren od osam kilometara kako bi pronašli šestogodišnjaka koji je nesretnim slučajem pao u nabujali potok.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Na brifingu za pripadnike današnje akcije je rečeno da je područje podijeljeno po zonama te da će timovi pretraživati svoja područja detaljno pregledajući svaki metar.

Rijeka Bosna na pojedinim mjestima je deset metara niža od vodostaja koji je zabilježen kada je dječak pao u potok koji se ulijeva u rijeku Bosnu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner
Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Admir Bajrektarević, načelnik GSS Zavidovići i vođa današnje akcije je naglasio da spasioci obrate pažnju na detalje na obalama Bosne i nakupljenim deponijama otpada uz rijeku gdje bi mogli vidjeti tijelo dječaka ukoliko se radi o suhon utapanju.

“Cilj je pretresti sve i paziti na mještane koji i na improvizirane načine pregledaju Bosnu”, kazao je Bajrektarević.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Mještani su i jučer, kao i proteklih dana na improvizovane načine na napuhanim dušicama guma pretraživali korito Bosne, a i danas će u velikom broju pretraživati područje nizvodno prema Žepču i Maglaju.

Na zahtjev Federalne uprave civilne zaštite Republički zavod civilne zaštite Republike Srpske pružio je podršku u pregledu područja Bosne u Republici Srpskoj te će o svim detaljima informisati FUCZ.

Akcija će trajati sve dok vremenski uvjeti budu dozvoljavali aktivnosti na vodi i pored vode.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

E.M/Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 123
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6