Najveće greške u flertovanju preko poruka

Čini se kako su i muškarci i žene stvorili prilično detaljno mišljenje o tome šta je u dopisivanju dozvoljeno, a šta strogo zabranjeno. Istraživanje je sprovela britanska kompanije “TalkTalk Mobile” na 1000 ispitanika, a evo šta je saznala.

Više od polovine anketiranih muškaraca otkrilo je kako im je sasvim normalno da prekinu vezu putem sms poruke, dok 62 odsto žena smatra kako je jedini prihvatljiv način za raskid onaj licem u lice. Takođe, prekomjerno korišćenje akronima, pri vrhu je stvari koje ne treba činiti prilikom dopisivanja.

Poruke poput “Nisam siguran/sigurna jesi li dobila/o moju posljednju poruku”, takođe zauzimaju visoko mjesto na listi stvari koje neopisivo idu na živce, jer odavno više ne živimo u vrijeme goluba pismonoša. Još jedan grijeh sms flerta uključuje identičnu, ponovo poslatu poruku, ukoliko je odgovor izostao.

Ali, nije sve tako crno. Istraživanje je takođe otkrilo što bi sve trebal da radite tokom sms-flerta, ako želite da nekoga zainteresujete. Brz odgovor svakako je jedna od važnijih stvari, jer nekoliko sati je ono što bi ispitanici maksimalno čekali. Tu su i poruke za dobro jutro i laku noć, ali i isključivanje telefona tokom sastanka. Pijani SMS-ovi? Radije nemojte.

– Gotovo 70 odsto nas zna nekog sa lošim telefonskim manirama, a samo petina ljudi misli da su njihove navike loše i da ih treba promijeniti – stoji u zaključku. Sad ta petina bar zna šta im je raditi.

Index.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE