Najveći grad u državi u najstrožem lockdownu, u njemu će ostati do 21. septembra

Novi Zeland koronavirus Twitter
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Najveći grad Novog Zelanda, Auckland, ostat će u najstrožijem lockdownu do 21. septembra nakon što je u ponedjeljak prijavljeno 33 nova slučaja zaraze COVID-19.

Premijerka Jacinda Ardern rekla je da restrikcije imaju za cilj suzbijanje visoko prenosive varijante delte.

– Ne želimo riskirati da žrtve koje su svi podnosili i sav naporni rad bude uzaludan – rekla je Ardern, misleći na ublažavanje ograničenja nivoa 4 u Aucklandu.

ČITAJ JOŠ:  Nelson i Satler razgovarali s Izetbegovićem i Čovićem: Potreban ozbiljan dijalog, a ne destabilizirajuće akcije i retorika

Ostatak Novog Zelanda ostat će na nivou upozorenja 2 do sljedeće sedmice zbog rizika od širenja COVID-19 iz Aucklanda, navela je.

– Sve dok postoji epidemija u Aucklandu koja se nastavlja širiti, postoji rizik da ćemo svi trpiti posljedice – rekla je Ardern.

Novi Zeland se od prošlog mjeseca bori protiv epidemije koja je došla iz Australije. Do ponedjeljka je zabilježeno 955 slučajeva, a 21 zaraženi nalazi se u bolnici, dok su četiri osobe na intenzivnoj njezi.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: U akciji kontrole učesnika u saobraćaju pronađeno 58 neispravnih vozila

Vlada provodi neobičnu strategiju pokušavajući u potpunosti eliminirati virus.

GODISNJICA
MARKETING