Najveći kulturni događaj u mjesecu decembru u Zenici 21. Festival Filma Djece i Omladine

Najveći kulturni događaj u mjesecu decembru u Zenici 21. Festival Filma Djece i Omladine

Od 12. – 14. Decembra u Zenici u Gradskom Muzeju će biti upriličen finalna faza 21. Festival Filma Djece i Omladine (FFDO) u organizaciji Udruženja tehničke kulture ZDK. Projekat se realizira pod generalnim pokroviteljstvom grada Zenice, a glavni sponzor je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.Pripreme i organizacija Festivala traju od januara ove godine.

Festival okuplja preko 60 autora i autorica filma u kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film i spot. Ovo je jedini ovakve prirode Festival u Bosni i Hercegovini koji se organizira u kontinuitetu već 21. godinu i na kojem djeca i mladi uzrasta od 11 do 22 godine imaju priliku da iskažu svoje umjetničko-kulturno stvaralaštvo i tehničko znanje u oblasti filmske produkcije.

Tokom Festivala osim izlaganja najboljih filmova u pet kategorija i dodijele nagrade Grand Prix bit će upriličene radionice o kreativnom filmskom stvaralaštvu koje će voditi Ishak Jalimam, scenski producent, Alen Ruvić, DJi muzički producent, te Kerim Demiri, student kulturalnih studija u Zenici. 

Zvanično otvorenje Festivala bit će u četvrtak od 17h u prostoru Muzeja Grada Zenice. Nadalje, u petak će biti realizirane daljnje aktivnosti Festivala od 14h, a u subotu će biti upriličena završna manifestacija prikazivanja nominiranih filmova od 10:30h.

Dođite i uveličajte svojim prisustvom 21. Festival filma djece i omladine u Zenici.

Sve detaljnije informacije o programskom sadržaju Festivala možete pronaći na fb. stranici FFDOBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica