Portal 072info

NAJVEĆI NERADNIK NA SVIJETU: Bio na lažnom bolovanju 35 godina

RUDARI 696x389 1

Italijan Carlo Cani, po zanimanju rudar, uspio je da uz pomoć ljekara da povuče za nos ni manje ni više nego državu Italiju!

Carlo je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan. Lijepo je zbog klaustrofobije otišao na bolovanje na kojem je ostao – punih 35 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zapravo, nikad se nije ni vratio na posao – s bolovanja je 2006. otišao pravo u penziju. Da stvar bude bizarnija, Carlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana prije nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

  • Rudarstvo mi se nikad nije svidjelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori – izjavio je Carlo.

On se čitavih 35 godina na raznorazne načine izvlačio da bi produžio bolovanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otišao je na bolovanje zbog klaustrofobije, pa ga je produžio zbog hemoroida, uslijedile su muke zbog amnezije i tako redom, a kad bi mu zafalilo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

  • Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao Jazz. Mnogo volim tu muziku. Ipak u posljednjih nekoliko godina uživao sam sjedeći na fotelji i ne radeći baš ništa – pošteno priča Carlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na grbaču države.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 223
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME