Portal 072info

NAJVEĆI ZLOČINI I NESREĆE ESTRADE: Strast, ljubomora, zavist, zla sudbina okončali njihove živote

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Brutalno ubistvo Jelene Krsmanović posljednje je u nizu tragedija na estradi koje su potresle javnost. Prva velika tragedija na domaćoj muzičkoj sceni desila se prije tačno četiri decenije, kada je u saobraćajnoj nesreći poginula „kraljica folka“, pjevačica Silvana Armenulić.

Od tada do danas, strast, ljubomora, zavist, zla sudbina… učinile su da se brojne slavne ličnosti nađu na stranicama crne hronike. Neke su svirepo ubijene, neke tragično stradale, piše “Kurir“.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Silvana Armenulić

Bivša Jugoslavija ostala je u šoku prije tačno četiri decenije uslijed prve velike tragedije koja je potresla tadašnju muzičku scenu. Pjevačica Silvana Armenulić tragično je nastradala u oktobru 1976. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, kod mjesta Kolari. Zajedno sa njom poginula je i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, koji je vozio kola.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Dražen Ričl Zijo

Krajem ljeta 1986, u saobraćajnoj nesreći u Hercegovini prerano su ugašene dvije mlade sarajevske muzičke zvijezde, Dražen Ričl Zijo, pjevač i osnivač grupe „Crvena jabuka“ i Aljoša Buha, basista ove grupe.
Saobraćajna nesreća sedila se kada je Zijo sa Zlatkom Arslanagićem i Buhom pošao na koncert u Mostar. Do udesa je došlo kada je Dražen na klizavom asfaltu izgubio kontrolu nad volanom. Buha je odmah podlegao povredama, a on je prebačen za Beograd na VMA zbog teških telesnih povreda, ali je dvije nedelje kasnije, 1. oktobra 1986, preminuo u 24 godini. Sahranjen je na sarajevskom groblju Bare. Sa grupom „Crvena jabuka“ Dražen je snimio jedan album pod nazivom „Crvena jabuka“ i spotove za pjesme „Bježi kišo s prozora“, „Sa tvojih usana“, „Nek te on ljubi“ i „Dirlija“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Toše Proeski

Makedonski pjevač Toše Proeski poginuo je u 27. godini, u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb-Lipovac, kod Nove Gradiške. Ovaj događaj potresao je cjelokupnu javnost na području bivše Jugoslavije – njegove obožavatelje, kolege sa estrade, ali čak i one koji nisu bili ljubitelji njegove muzike, jer je Toše smatran najvećom pop zvijezdom na Balkanu, a njegovi hitovi i danas osvajaju top liste. Sahrana Proeskog obavljena je u rodnom Kruševu, uz najveće državne počasti. Posthumno je proglašen za počasnog građanina Makedonije, a u Kruševu mu je podignut spomenik.


Jelena Turšum

Pjevačica iz Novog Sada Jelena Turšum (35) brutalno je ubijena u novembru 2015. u selu Gornje Putićevo kod Travnika kada ju je ljubavnik Zoran Gromović (46), bivši učesnik „Pinkovih zvezda“, pregazio automobilom – više puta! Gromović je u policiji tvrdio da se radilo o nesrećnom slučaju, ali da se zbog pijanstva ne sjeća svih pojedinosti. Tužilac je naložio vještačenje vozila i obdukciju tijela koja je pokazala kako je Jelena zadobila višestruke povrede. Jelena i Zoran su bili u ljubavnoj vezi, a svemu je najvjerovatnije prethodila svađa. Zoran ju je najprije pretukao, pa tri puta pregazio automobilom!

Luis

Pjevač neobičnog glasa i još neobičnijeg načina izvođenja džeza Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je 2011. u saobraćajnoj nesreći. On je upravljao „krajslerom“ i prešao je na suprotnu kolovoznu traku, gdje se sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka. Obojica vozača stradala su na licu mjesta.
Poznati pjevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina, jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Darko Radovanović

Pop pjevač Darko Radovanović i njegov kum i menadžer Aleksandar Milošević poginuli su 11. juna 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu.
Do tragedije je došlo kada su se sudarila dva automobila marke „mercedes“, od kojih je jedan odleteo pod šleper, dok je drugom otpao točak i odleteo deset metara. Njegovu karijeru obilježio je hit „Ako je do mene“.

Ksenija Pajčin

Ksenija je stradala 2010. kada ju je njen tadašnji dečko, crnogorski manaken FIlip Kapisoda, usmrtio u njenom stanu. Poslije žučne rasprave, Ksenija je obukla jaknu i krenula napolje. Filip ju je stigao maltene na vratima i pucao joj u glavu, a onda sebi u usta. Ksenija i Filip upoznali su se na Cetinju, u julu 2008, na jednoj modnoj reviji. Mladi maneken nije skidao pogled sa atraktivne pjevačice i denserke, što njoj nije promaklo. Bio je toliko opčinjen Ksenijom da ju je tokom cijelog ljeta pratio na njenim koncertima po Crnogorskom primorju. Krajem ljeta je zbog nje napustio rodno Cetinje i preselio se u Beograd. Ljetnja romansa prerasla je u ozbiljnu vezu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nebojša Saveljić

Nebojša Saveljić, član “Montenigersa”, poginuo je u 28 godini (1999) u nesreći na putu Podgorica – Cetinje, kada je automobil udario u stenu. Nastradali su i njegova djevojka Tanja i prijatelj Aca. Poslije njegove smrti, bend je prestao da postoji.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6