NAJVIŠE U HISTORIJI: Rekordan broj zaposlenih u FBiH

fadil novalic AA
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Galamu analitičara s početka pandemije brojevi su potpuno demantirali i pokazali ispravnosti postupaka Novalićeve vlade.

Sve do izvještaja Porezne uprave FBiH najbolja poslijeratna godina po pitanju zaposlenosti u FBiH bila je 2019.

Naime, u decembru te godine u Federaciji BiH bilo je zaposleno ukupno 535.937 osoba. U martu 2020. godine taj rast je zaustavljen i broj se počeo smanjivati uslijed posljedica izazvanih pandemijom COVIDA-19.

No brzim i efikasnim mjerama Vlade FBiH, suprotno crnim prognozama analitičara, Federacija je brzo počela sa ekonomskim oporavkom, što je dovelo do vraćanja izgubljenih radnih mjesta.

ČITAJ JOŠ:  Plenković: Treba što prije uspostaviti vlast u Federaciji BiH

Danas su rezultati još i bolji. Naime, ne samo da su vraćena sva radna mjesta izgubljena uslijed pandemije, već je broj radnih mjesta povećan i u odnosu na 2019. godinu.

Prema podacima Porezne uprave FBIH, zaključno s krajem oktobra ove godine, u Federaciji BiH zaposlena je 539.551 osoba. Ovo je sada najbolja godina po pitanju zaposlenosti u historiji Federacije BiH.

Galamu analitičara s početka pandemije kako je Vlada FBiH zakasnila sa donošenjem mjera ili kako su one ekonomski neopravdane i loše, brojevi su ponovo potpuno demantirali i pokazali ispravnosti postupaka vlade Fadila Novalića.

ČITAJ JOŠ:  Plenković: Treba što prije uspostaviti vlast u Federaciji BiH
GODISNJICA
MARKETING