Portal 072info

Najzdraviji dio lubenice bacamo u smeće

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovo preukusno ljetnjo osvježenje donosi nam pregršt zdravih sastojaka, ali nažalost većinu njih redovno bacamo u smeće. Ne radi se o košticama, već o kori – koja, iako je neukusna, ima puno zdravih vitamina i aminokiselina.

Najukusnije je takozvano “srce”, a najčešće jedemo samo crveni dio lubenice. Ipak, istraživanja širom svijeta su pokazala da se upravo u bijelom dijelu kore nalaze najzdravije supstance. Međutim, budući da je lubenica u tom dijelu izuzetno kisela i neukusna, najčešće je bacamo, a na selu se kore daju svinjama koje ih obožavaju jesti.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kiseo ukus kora dobiva od vitamina C, kog sadrži u velikim količinama. Askorbinska kiselina, kako se drugačije naziva ovaj vitamin, izuzetno je važna za podizanje imuniteta i pravilno funkcionisanje organizma.

Tu su i vitamini iz B grupe, koji su neophodni za zdravu kožu, kosu i nokte, pa žene često uzimaju tablete sa ovim kompleksom. Umjesto toga, možete jednostavno da se bacite na koru.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nažalost, kora je najizloženija efektima pesticida kojima se prska povrće, pa zato i s njom treba biti obazriv, prenosi “Blic“.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6