Nakon 17 godina dobija novi nos i nove oči

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jedna hrabra djevojčica u svom životu ima jedan problem. Hrabra Amerikanka Kesidi Huper, koja ima svega 17 godina, rođena je bez nosa i bez očiju, ali zahvaljujući Bogu uskoro će da se operiše jer već neko vrijeme čeka kompliciranu operaciju krajem mjeseca u kojoj bi konačno trebala dobiti nos.

U trenutku kada se ova djevojčica rodila doktori su ostali u šoku. Osim ozbiljnih anomalija lica nije imala druge zdravstvene probleme. “Njezino srce i mozak su normalni”, rekla je majka Susan, inače odgojiteljica u vrtiću, dok je njen hirurg doktor David Matthews pet godina radio na njoj. Izvadiće joj rebro i pričvrstiti ga na čelo i tako će napraviti most za njen novi nos, te tako ova mala djevojčica neće imati problema kako u društvu tako i u nastavku života.

Djevojka iz Sjeverne Karoline već je obavila i odradila pripremnu operaciju zbog koje sada ima višak kože na mjestu gdje će nos biti. Osjeća se kako ističe poprilično dobro ali i nervozno. Za WBTV je rekla kako je oduševljena što će je posljednja operacija odvesti korak do toga da ima nos kao svi ljudi.

Iako ističe da je nakon operacije u julu imala dosta jake bolove, ova mlada djevočica ističe da se mnogo veseli jer će uskoro imati novi nos i nove oči na svom licu.

“Samo razmišljam kako će svi reagirati, uvjerena sam da će biti oduševljeni”, rekla je. Njeni drugovi i drugarice pokrenuli su internet stranicu te preko nje prikljupljaju novac za pomoć ovoj djevojčici, čij ise troškovi samo gomilaju obzirom da njeno osiguranje pokriva 80% troškova.

Vremenom je koristila očne proteze, ali ih je prestala korisiti kako je rasla jer koštaju 5.000 dolara, te njeni roditelji nisu imali novca da to priušte.

Poslije operacije počet će da radi u knjižnici za slijepe.