Nakon 18 godina proizvođač sportske opreme više nema ugovor s Kobijem Brajantom

Nakon 18 godina proizvođač sportske opreme više nema ugovor s Kobijem Brajantom

Nakon što je u aprilu isteklo petogodišnje produženje ugovora koji su Nike i legendarni Kobi Brajant (Kobe Bryant) sklopili nakon završetka njegove karijere, a prije smrti, njegova supruga Vanesa Brajant (Vanessa Bryant) odlučila je da više neće obnavljati partnerstvo, prenio je “ESPN”. Ukupno je ugovor bio na snazi 18 godina.

– Ugovor je istekao 13. aprila. Kobi i Nike napravili su neke od najljepših košarkaških patika svih vremena, koje nose i vole navijači i igrači u svim sportovima širom svijeta. Čini se prikladnim da više NBA igrača nosi proizvod mog supruga nego bilo koje druge slične patike s potpisom, rekla je Vanesa.

Prema informacijama američkih medija ona je odbila novi ugovor jer bila nezadovoljna zbog ograničavanja dostupnosti Kobijevih proizvoda nakon penzionisanja i nakon njegove smrti u januaru 2020. godine u helikopterskoj nesreći. Također je bila frustrirana manjkavom dostupnosti obuće u dječjim veličinama. 

Prema “ESPN-ovim” izvorima, Nike je ponudio produženje ugovora koje nije bilo u skladu s očekivanjima “doživotne” strukture kakvu je Nike sklopio s Majklom Džordanom (Michael Jordan) i Lebronom Džejmsom (LeBron James).

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica