Portal 072info

NAKON 2 GODINE: Čelik Junior pokreće ženski rukometni klub u Zenici

Škola rukometa ”Čelik Junior” koja egzistira sedam godina na prostoru Zenice, a koja je postala pravi brend u rukometnom svijetu, na proteklom sastanku Uprave donijela je odluku o osnivanju ženskom rukometnog kluba.

”Prije nekoliko godina ukinut je ŽRK ‘Čelik’, a potom je škola rukometa ”Čelik Junior” ponovo pokrenula rad ženskog kluba, te su rezultati bili izvrsni. Dvije godine u nizu bili smo šampioni Lige Srednja Bosna. Međutim, budući da je bilo riječ o juniorskoj selekciji, a koja se nalazila na prekretnici života, klub je prestao s radom zbog odlaska velikog broja igračica na fakultete. Međutim, odlučili smo da ženskom rukometu damo novu priliku, jer naš grad to zaslužuje. Zaslužujemo svi da imamo i ženski rukomet u gradu sporta.” – kazali su iz Uprave ŠR ”Čelik Junior”

Kada je u pitanju godište kojim će se početi rad u ženskom rukometnom klubu, riječ je o djevojčicama 2004./05./06. godište. Trenažni proces počinje u nedjelju (11. decembar, 2016.g.) u sportskoj dvorani ”Bilmišće”.

UPIS ČLANOVA: Škola rukometa ”Čelik Junior” poziva sve djevojčice uzrasta 10-12 godina da se priključe velikoj rukometnoj porodici, te uživaju u dinamičnom sportu, putovanjima, druženju. Upisati se možete svaki dan u periodu od 09 – 21h pozivom na broj telefona: 062 579 686 (Generalni sekretar).

Treninge će voditi glavna trenerica, vrsna rukometašica, Afrodita Zeljko sa svojim pomoćnicima.

Podijelite članak