Nakon 30 godina braka preminuli su zajedno držeći se za ruke

bracni par covid
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U smrt su otišli zajedno nakon 30 godina braka, a usljed zdravstvenih komplikacija uzrokovanih Covid-19 oboljenjem. Paul i Rose Mary Blackwell preminuli su nakon dvije sedmice na intenzivnoj njezi jedne teksaške bolnice, a otišli su – držeći se za ruke.

Paul i Rose Mary bili su prosvjetni radnici u teksaškom gradu Grand Prairie. Na radnom mjestu su ostali sve do oboljevanja u decembru, prenosi CNN.

Članovi porodice su morali donijeti tešku odluku da ih medicinsko osoblje skine s aparata budući da, kako im je kazano, nije postojala šansa za oporavak ovog bračnog para.

“Doktori su kazali kako nije bilo nikakvog napretka a sve vitalne funkcije su lagano otkazivale”, kazao je sin Shawn Blackwell, prenosi N1.

“Brat i ja smo zaključili da ih pustimo da odu zajedno. Jedno drugo su držali za ruke. Brat i ja smo ih također držali za ruke, tako da smo svi četvero bili skupa dok su ih skidali s respiratora”, dodao je.

Grand Prairie Independent School District, školska ustanova u kojoj su bili uposleni, izrazila je saučešće porodici i školskoj zajednici povodom gubitka.

“Rose Mary i Paul će jako nedostajati. Naše molitve i misli su sa njihovom porodicom, prijateljima, suradnicima, i njihovim učenicima”, objavila je škola na društvenim mrežama.

GODISNJICA
MARKETING