SDA Zenica konačno analizirala poraz na izborima: Uslov svih uslova za politički uspjeh je naš častan rad

NAKON 5 MJESECI OD LOKALNIH IZBORA

DB7132AC 6372 47CC 8FFA 2C72FF2B4BDF

Nakon više od pet mjeseci otkako su okončani poražavajući, rezultatski ponižavajući, izbori za zeničku SDA, konačno je održana redovna sjednica Izvršnog odbora SDA Zenica na kojoj se razmatrala analiza izbornih rezultata Lokalnih izbora, izvještaj o radu Kluba vijećnika SDA, te druga aktuelna politička pitanja.

Članovima OIO SDA je prezentovana sveobuhvatna analiza izbornih rezultata sa statističkim i grafičkim prikazom, predočeni uočeni faktori i razlozi koji su uticali na izborni rezultat.

-U cilju daljeg unapređenja stanja, jačanja pozicije SDA u Zenici, pokazana je jasna spremnost i čvrsta opredjeljenost da se identifikovane slabosti u radu, greške i kadrovski propusti brže i efikasnije otklanjaju – navode, između ostalog, iz zeničke SDA. 

Ponižavajuće rezultate izbora, smatraju u zeničkoj SDA, planiraju popraviti intenzivnijim radom na terenu, svakodnevnom komunikacijom sa građanima, te konkretnijim angažmanom kadrova SDA na polju rješavanja problema u lokalnoj zajednici.

-Uslov svih uslova za politički uspjeh i dostojanstveno predstavljanje SDA je naš odgovoran i častan rad i naše unutrašnje jedinstvo i kohezija – poručili su iz zeničke SDA.

Podsjetimo, zeničku SDA dva puta je na izborima u Zenici pobijedio apsolutni favorit građana Fuad Kasumović. Činjenica, na posljednjim održanim izborima, ne samo da ih je uvjerljivo pobijedio i tako ostvario rezultat bolji od rahmetli Husejina Smajlovića, nego je, ovaj put, Kasumović ponizio nekada najjaču stranku.

Podsjetimo, Kasumović je ostvario historijski rezultat, oko 33.000 glasova – najviše u FBIH od svih kandidata za gradonačelnike i načelnike, te osim pobjede u utrci za prvog čovjeka grada, lista koja je nosila njegovo ime osvojila je čak 14 (najviše, op.a.) mandata u Gradskom vijeću Zenica. Ova dva rezultata, za koje je zaslužan Kasumović, i najveći je poraz SDA od njenog postojanja u Zenici.

Analitičari prognoziraju kako će ova stranka nastaviti sa gubitkom povjerenja građana i članova, što i ne čudi s obzirom na brojne afere koje se vežu za ovu stranku, nedopustivosti da kadar ove stranke nije bio u stanju nabaviti odgovarajuće respiratore kojima bi bili spašeni brojni životi, vakcine koje život znače, ali i što su od BiH napravili sada državu.

Ratna retorika, podsjećanje na rahmetlije poput Alije Izetbegovića i, u Zenici, Smajlovića, priče su koje više ne prolaze ni kod mlađih naraštaja (djece, op.a.) koji nemaju pravo glasa na izborima, ali su itekako svjesni da smo dovedeni na prosjačke grane upravo zahvaljujući lošoj politici koju od rata naovamo provodi SDA.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE