Nakon američkih sankcija, ATV iz Banje Luke uzeo domenu Srbije

Screenshot 2 118
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon blokade Google servisa, među kojima je i brisanje YouTube kanala ATV-a, kao posljedica sankcija SAD-a, a zatim i najave da će im domena biti blokirana, portal ove banjalučke televizije odlučio je uzeti srbijansku domenu (www.atvbl.rs). Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a je kazao da su pronašli rješenje da portal ove televizije da i dalje funkcioniše bez ikakvih problema, ali na novoj domeni.

ČITAJ JOŠ:  Može li se zabraniti učešće u vlasti političarima koji su pod sankcijama?

“Naši čitaoci i posjetioci neće osjetiti nikakvu razliku”, kaže Šekara.

Podsjećamo, krajem prošle godine Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija za nekoliko osoba iz bh. entiteta Republika Srpska.

Kako je saopćeno iz Ministarstva finansija SAD-a, Alternativna televizija se na ovoj listi našla zbog povezanosti s Miloradom Dodikom, a iz SAD-a su objavili više detalja o povezanosti ovog medija s predsjednikom SNSD-a.

“ATV, medij sa sjedištem u Banjoj Luci, u privatnom je vlasništvu kompanije koja je usko povezana s Dodikovom porodicom. Međutim, sam Dodik vrši kontrolu nad ATV-om iz sjene, a politički osjetljive teme zahtijevaju upravo njegovo odobrenje. Dodik je kupio ATV kako bi svjesno unaprijedio vlastitu agendu koja uključuje napore da se ocrne druge političke ličnosti te da popravi svoj javni imidž”, navodi se.

ČITAJ JOŠ:  BiH još nije usvojila odluku o smanjenju potrošnje duhana

Sankcije zbog korupcije uvedene su članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, Milanu Tegeltiji, bivšem predsjedniku VSTV-a i sadašnjem Dodikovom savjetniku, Tegeltijinoj supruzi Tijani i ATV-u. Uz ova imena iz RS-a, na listi američkih sankcija našao se predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić.

GODISNJICA
MARKETING