Portal 072info

Nakon bijega naoružanog pritvorenika: Fazliću određen pritvor, za Sejfovićem se traga, još se ne zna ko je motociklista

Mirzi Fazliću (33) iz Visokog, koji je osumnjičen da je Amelu Sejfoviću pomogao nakon bijega iz sarajevskog zatvora, određen je jednomjesečni pritvor.

Ovu informaciju za Avaz.ba potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Fazlića.

U međuvremenu policija nastavlja potragu za Sejfovićem.

Fazlić je, kako je utvrdilo Tužilaštvo KS, Golfom 5, u nedjelju, prevezao Sejfovića od Sarajeva u Visoko. Njega i Sejfovića su snimile kamere videonadzora po ulasku u Visoko.

Sinoć je bio priveden i A. Ć., vlasnik motocikla kojim je Sejfović odvezao se nakon bijega iz zatvora. No, nakon krim obrade, kako saznajemo, A.Ć. je pušten na slobodu jer je i utvrđeno da nema nikakve veze sa Sejfovićem i njegovim bijegom.

No, ono što je još misterija jeste ko je bio maskirani motociklista koji je čekao Sejfovića ispred zatvora i odvezao ga do naselja Ciglane.

Na području Visokog sinoć je, pak, provedena opsežna policijska akcija u selu Grajani i okolnim šumama.

Naime, otkrivena je koliba u kojoj je boravio Sejfović nakon bijega iz KPZ-a Sarajevo, a u kolibi su pronađeni njegova odjeća, mobitel, hrana…

Poznato je da je Sejfović sa saučesnikom, nakon bijega iz zatvora, sjeo na motocikl i dovezao se do Ciglana. Tamo ga je Dževad Hazić Audijem A3 odvezao do mjesta gdje ga je preuzeo osumnjičeni Fazlić.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box