Nakon burnih reakcija javnosti povučen oglas o prodaji krivajine vile u Zavidovićima

Screenshot 4 869

Nakon burnih reakcija javnosti stečajni upravnik IP “Krivaja” Zavidovići u stečaju iz prodaje nekretnina povukao je historijsku građevinu i nacionalni spomenik BiH vilu Krivaje koja je ujedno bila i upravna zgrada.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović koji je kazao kako su po objavljenom oglasu o prodaji nekretnina Krivaje, među kojima je bio i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, unikatna vila koja je ujedno i simbol Zavidovića, reagovali i uputili dopise prema svim relevantnim institucijama koje se vežu za ovaj proces.

“Dopisi su otišli na pet adresa i od svih smo tražili da se preispita osnovanost prodaje, jer se radi o tome da je vila nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Zvaničan odgovor još uvijek nismo dobili ni od koga, ali me stečajni upravnik obavijestio da je poduzeo sve mjere i radnje, odnosno, da je povučena stavka o prodaji vile. Ne znam je li mu neko to naložio ili ne, ali oglas o prodaji krivajine vile je povučen”, kazao je Mujanović.

Dodao je da su Općina Zavidovići i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nedavno održale sastanak s predstavnicima radnika Krivaje s kojim su dogovorile rješavanje njihovih problema te da ostaje tuga što je taj sastanak pao u sjenu.

“Ovo je bacilo sjenu na Novalićev program kada je riječ o zbrinjavanju radnika. Mi nismo ista politička opcija, ali podržavam Novalića i sve što radi kada je riječ o radnicima i privrednom sektoru u Bosni i Hercegovini. Ovo mi sve miriše na to da je neko namjerno htio u sjenu baciti jednu finu priču i to baš u trenutku kada su predstavnici radnika Krivaje sa sastanka o rješavanju problema izašli zadovoljni”, zaključio je Mujanović za Klix.ba.

Klix.ba

Prethodni članakDRAMA U BIH: Policajac šakom u glavu udario kolegu, svemu prethodio sukob ispred kafane
Sljedeći članakTranvestit čeka presudu za ubistvo studenta iz Nevesinja, tvrdi da je zločin počinio u samoodbrani