NAKON ČETIRI GODINE Predao se Emir Fetić!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Danas 21.10.2016. godine, Policijska uprava u Zenici je obavještena da je jutros, od strane službenika Sudske policije FBiH, Odjeljenje Zenica, lišeno slobode lice F.E., rođeno 1988. godine, iz Zenice, za kojim je raspisana centralna potraga po naredbi Kantonalnog suda Zenica zbog počinjenog krivičnog djela „Ubistvo“ iz člana 166. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH (Pokušaj), te krivično djelo “Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine” iz člana 328. stav 2. a u vezi sa članom 323. stav 1. Krivičnog zakona FBiH (Izazivanje opće opasnosti).

ČITAJ JOŠ:  Kakanjac nožem oštetio gume na dva vozila, pa se i sam povrijedio i završio u KB Zenica

Radi se o događaju od 22.09.2012. godine, kada je u večernjim satima, na području Zenice, od strane nepoznatih lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je smrtno stradalo lice P.A. iz Zenice, dok su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, opasne po život, a jedno lice lake tjelesne povrede. Policijskim aktivnostima utvrđeno je da je lice F.E. upotrebom vatrenog oružja nanijelo teške povrede licu P.A. koje je od posljedica istih i preminulo.

Navedeno lice se nakon izvršenja krivičnog djela dalo u bjekstvo od kada je bilo nedostupno organima gonjenja. U toku dana licu F.E. je od strane Općinskog suda u Zenici određena mjera pritvora i isto je predato na nadležnost Sudskoj policiji FBiH.

ČITAJ JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća na M17 kod Zenice: Poginule dvije osobe

MUP ZDK

GODISNJICA
MARKETING