Portal 072info

Nakon Crne Gore i Slovenija uvela nove mjere za državljane BiH. Njihove su još rigoroznije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slovenska vlada postrožila je danas uvjete za ulazak putnika iz “trećih” država pa se od ponoći neće moći ulaziti iz BiH, Srbije i Kosova bez obaveznog 14-dnevnog karantina ili negativnog testa na covid-19.

Ove zemlje, u kojima se bilježi veći dnevni prirast oboljelih od koronavirusa, stavljene na tzv. crvenu listu epidemiološki nesigurnih država, na kojoj je već Sjeverna Makedonija.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Bugarska, koja je dosad bila na zelenoj listi, spuštena je na nižu, žutu listu na kojoj se nalazi i nekoliko drugih država EU s lošijom epidemiološkom situacijom, odlučila je vlada.

Svi koji u Sloveniju žele ući iz država s crvene liste, bilo da su slovenski državljani ili stranci, morat će u obvezan karantin ili imati negativan test ne stariji od tri dana i obvezno obavljen u nekoj od članica EU.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

U pogledu ulazaka naših državljana od ponoći više ne vrijede ni prijašnji izuzeci po kojima se iz njih moglo ulaziti bez karantina i epidemiološke potvrde ako se radilo o vlasniku nekretnine ili plovila u Sloveniji, a rok za tranzit kroz Sloveniju iz tih država skraćuje se s dosadašnja 24 sata na 12 sati.

Ministar za unutrašnje poslove Aleš Hojs kazao je, tumačeći današnju odluku, da je to učinjeno zbog rizika unosa koronavirusa u Sloveniju i opasnosti mogućeg drugog vala epidemije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Zasad se restrikcije unutar Slovenije neće pooštravati, no ako se broj dnevnih novih zaraza ne bude smanjivao, moguće je vrlo brzo ponovo smanjiti maksimalni dopušteni broj ljudi na javnim mjestima sa sadašnjih 500 na 200, upozorili su ministar Hojs, ministar zdravstva Tomaž Gantar i vladin glasnogovornik Jelko Kacin.

Prema podacima slovenskih epidemiologa, od 34 nova slučaja u zadnjih desetak dana veći dio je “uvezen” iz inozemstva, dok je sekundarnih infekcija u Sloveniji bilo 14.

Dva unosa su iz Rusije, devet iz BiH, tri iz Srbije te po jedan iz Švedske i SAD-a.

Hojs je upozorio da su oni koji unesu virus u Sloveniju krivično odgovorni ako su policiji prilikom ulaska dali krive podatke o tome gdje su boravili i tako riskirali prijenos zaraze na druge ljude.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 34
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DW: Lidl stiže u BiH, zašto baš sada?

072info.com

Upozorenje: Nezdrav zrak širom BiH

072info.com

I narednih dana prognozirano oblačno vrijeme sa kišom

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6