Nakon deset godina pronađen nestali mačak i vraćen vlasnicima

01cc408f5faa5c728588a27b91978953 jpeg pagespeed ce 8cZaEHGQOo
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mačak po imenu Forbes, koji je nestao prije deset godina u Aberdeenu u Škotskoj, ponovno se spojio sa svojim vlasnicima zahvaljujući telefonskom broju na mikročipu.

Prema izvještaju BBC-a, skeniranje mikročipa izvršeno je na mačku u Aberdeenu, a nakon toga su kontaktirani njegovi vlasnici.

Vlasnici mačka, koji žive u Edinburgu, oko tri kilometra od mjesta gdje je nestao, bili su šokirani i oduševljeni povratkom 12-godišnjeg Forbesa.

ČITAJ JOŠ:  Sestre blizanke dijele jednog muškarca, žive i spavaju zajedno

Jedan od vlasnika mačka Neil Henderson rekao je da je nestao 2011. godine. Prema njegovim riječima, bili su prijatelji s njim i imali su posebnu vezu.

– Nakon što je nestao, naš prijatelj je napravio plakate i išli smo od vrata do vrata u području gdje smo živjeli u Rosemountu. Zamolili smo ljude da provjere garaže i šupe jer smo mislili da bi mogao biti zaključan unutra. Osam ili devet mjeseci kasnije, nažalost, morali smo prihvatiti da se možda desilo najgore – kazao je Henderson.

ČITAJ JOŠ:  Tijana Milentijević otkrila da li je od pjesme "Žena od sultana" zaradila stan

Istakao je da se nisu nadali da će ga ikada pronaći.

– Nikada nismo mislili da ćemo ga ponovo vidjeti. Bilo je to kao da se zatvorena stranica ponovo otvorila. Ovo je ostvarenje sna – naglasio je Henderson.

GODISNJICA
MARKETING