1A4E0C5C 5E7C 493D 8401 0ED0874ED18B
AUTOR: H.D.
DATUM: Oct 15, 2021 @ 23:46
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

U nedjelju je, u okviru sedmog kola Druge lige FBiH, na stadionu Bilino polje, NK Čelik savladao ekipu FK Mošćanica Sarajevo.

FIXGEHALT

Bio je ovo prvi put, u historiji bh fudbala, da se utakmica Druge lige igra pod svjetlima reflektora.

Iako je ova utakmica za neke bila samo još jedno kolo u nizu, za Čelik i njegove navijače i simpatizere imala je posebnu čar. Bila je ovo idealna prilika da se svi zajedno prisjetimo prvog velikog europskog uspjeha koji je ostvario jedan bosanskohercegovački klub.

Sjenu na ovaj jubilej i odličnu atmosferu kakva se može osjetiti samo na Bilinom polju, bacila su nemila dešavanja i bombastični naslovi koji su pratili ovu utakmicu.

Zbog svega toga, pomoćni trener Nurković Adis i stoper Isaković Aladin odlučili su obratiti se javnosti :

Isaković Aladin: Ovom prilikom želim uputiti iskreno izvinjenje svojim saigračima, te navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu. Ne želimo na bilo koji način unositi nemir u ekipu jer Čelik je važniji od svih nas. Konflikti se dešavaju, a mediji su iskoristili trenutak u kojem smo obojica pokazai svoju slabost, te bombastičnim naslovima bacilli sjenu na sve lijepo što se dešavalo te noći.

Nurković Adis: Na samom početku želim čestitati saigračima na dobro odigranoj utakmici, osvojenim bodovima i svemu onome što su pokazali na terenu. Niko od nas nije ponosan na situaciju koja se desila na poluvremenu. Fudbal je konfliktna igra, kako na terenu, tako i van njega i ovakve situacije nisu rijetkost. Ipak želim se iskreno izviniti svim našim navijačima i ostalim igračima, siguran sam da se ovakve stvari neće ponoviti. Mi našu borbu nastavljamo dalje. Zajedno za bolji, jači i uspješniji Čelik.

👉I snažni bedemi se poljujaju, ali nikad ne uruše, jer bez obzira na sve probleme i dešavanja u klubu, ljudi koji rade zajedno će uvijek pobijediti, svejedno da li to bilo protiv kompleksnih odbrana u fudbalu ili protiv problema modernog društva.

ČELIK IZNAD SVIH ❗🖤❤️

LIDER