AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon  što je  Služba za komunalne poslove i ekologiju Gradske uprave Zenica obaviještena da je podnica na mostu  koji povezuje naselja Vraca,  Banlozi i Tetovo znatno  oštećena, predstavnici Službe odmah su zajedno sa nadzornim timom izašli na teren.

Tom prilikom  konstatovana su  oštećenja koja  ugrožavaju  bezbijednost građana. Zbog toga je most propisno obilježen i privremeno zatvoren. Mještani tog dijela  grada i osnovna škola u Tetovu su upoznati s aktivnostima koje su poduzete na sanaciji oštećenja.

Još u martu ove godine urađen je projekt sanacije mosta kojim se predviđa zamjena sajli, ograde i  podnica.

Dat je nalog za hitnu sanaciju. Radove izvodi preduzeće  Komgrad-ze d. o. o. Zenica. Radovi će trajati dvadesetak dana, a koštaće  oko 34.000,00 KM. 

Do oštećenja  dolazi  zbog toga što se most nepropisno koristi. I pored fizičkih prepreka preko mosta se  prelazi manjim traktorima i radnim mašinama iako je most namijenjen isključivo za pješake.Nadležna gradska služba je  više  puta upozoravala mještane tog područja,  te s toga ponovo apeluje na građane da most koriste isključivo pješaci.