Nakon kiše i nižih temperatura, sutra nam se vraća sunce: Temperature i do 32 stepena

Nakon kiše i nižih temperatura koje su obilježile prošlu i ovu sedmice u narednih nekoliko dana očekuje nas teperature i do 32 stepena Celzijusa.Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne moguća je kratkotrajna magla ili niska oblačnost. 

Jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih. 

U četvrtak 25. juna u našoj zemlji očekuje su sunčano vrijeme, osim u Posavini i Krajini gdje će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u višim područjima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stepen Celzijusa. 

U petak 26. juna također se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i tokom noći u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu 32 stepeni.

I prvog dana vikenda bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti, u centalnim i planinskim područjima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu 31 stepen Celzijusa.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE