NAKON KONTROLE: Izdato 611 prekršajnih naloga, iz saobraćaja isključena 24 vozila a vozačima bez zaštitne kacige uručen 51 prekršajni nalog

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

policija-saobracaj1

U skladu sa planiranim aktivnostima, u vremenskom periodu 20-23.06.2013. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su na svim putevima na području Kantona vršili akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, posebno bicikla, mopeda, lakih motocikla, motocikla, tricikla, lakih četverocikla i četverocikla, sa posebnim akcentom na kontrolu korištenja zaštitne kacige tokom vožnje.

Prilikom naznačene akcije, zbog utvrđenih prekršaja propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH izdato je 611 prekršajnih naloga, te su iz saobraćaja isključena 24 vozila. Zbog vožnje bez odgovarajuće zaštitne kacige vozačima je uručen 51 prekršajni nalog.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, te druge učesnike u saobraćaju.