Portal 072info

Nakon ljetnih temperatura, dolazi nam zahlađenje i snijeg!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Ako je suditi prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u sljedećih nekoliko dana očekuje nas zahlađenje i snijeg na planinama.

Posljednjeg dana radne sedmice očekuje se prolazno naoblačenje sa juga prema sjeveru države uz najnižu temperaturu između 1 i 6 stepeni dok će se na jugu taj broj kretati oko 12 stepeni. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 18 i 24 stepeni.
 
Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Jutro će obilježiti slabi pljuskovi na jugu dok će se do kraja dana proširiti i na ostatak države. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 16 i 22 stepena.
 
Nedjelju će ispratiti obilna kiša, a očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Poslije podne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine, tvrde iz FHMZ.
 
Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.
 
Prvi dan naredne sedmice bit će identičan sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine, a očekuje se između 15 i 40 litara padavina po kvadratnom metru.
 
Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 14 stepeni.

vijesti.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)