NAKON NESREĆE: Catrin Pugh uspješno preživjela 200 operacija

NAKON NESREĆE: Catrin Pugh uspješno preživjela 200 operacija

Britanka Catrin Pugh (20) prošle zime se zaposlila u hotelu u francuskim Alpama, gdje je radila do aprila. Tokom povratka u Vels, autobus u kom se nalazila s još 50 putnika udario je u stijenu te se zapalio.

Donirana koža

Vatra je zahvatila 96 posto njenog tijela. Bila je tri mjeseca u komi, a ljekari su njene šanse da preživi procijenili na jedan prema 1.000. Nakon više od 200 operacija, koje su koštale milion funti, uključujući i presađivanje kože koju su donirali majka i brat, konačno se probudila.

– Nisam znala gdje sam i šta mi se dogodilo. Tabani su jedini dio mene koji vatra nije zahvatila. Mislila sam da ću umrijeti. Kada sam saznala kroz šta sam prošla, mislila sam da za mene nema budućnosti – kaže Catrin.

Časovi skijanja

Tokom boravka u bolnici ponovo je naučila hodati i obavljati svakodnevne zadatke, poput tuširanja i pripremanja čaja. Temperatura u sobi nije smjela pasti ispod 30 stepeni kako ne bi doživjela šok. Sada se oporavlja kod kuće i bolje se osjeća.

– Krenula sam na časove skijanja. Uprkos nesreći, ne želim se odreći nečega što toliko volim. I dalje se plašim da uđem u autobus – ističe Catrin.

Bere jagode

Redovno vježba s fizijatrom i 23 sata dnevno nosi specijalnu masku na licu koja bi joj trebala umanjiti ožiljke na licu. Kako bi povećala pokretljivost ruku, bere jagode u bašti.

Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE