Nakon nesreće povrijedio policajce

Srpčanin L. P. uhapšen je juče zbog sumnje da je napao policajce i nanio im povrede, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška. 

Policijskoj stanici Srbac jučer je oko 17 sati prijavljeno je da je L. P. svojim vozilom sletio sa lokalnog puta u mjestu Župski Razboj, nakon čega je verbalno napao oštećenog.

– Postupajući po zaprimljenoj prijavi pripadnici Policijske stanice Srbac zatekli su osumnjičenog koji je odbijao svaki vid saradnje sa policajcima, te je na zakonito izdano naređenje napao policajve i tom prilikom im nanio povrede, zbog čega je lišen slobode. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o L. P. iz Srpca – saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv L. P. za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Avaz