NAKON NK ČELIK: Kasumović obećao i punu podršku OKK Čelik u Premijer ligi BiH

csm OKK IMG 5129 a4f7e78b1b

Povodom Odluke Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da Omladinski košarkaški klub Čelik od naredne jeseni nastupa u Premijer ligi BiH, danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u kabinetu primio, košarkaše, stručni štab i upravu ovog uzornog sportskog kolektiva.

“Sretan sam zbog zasluženog uspjeha OKK Čelik i svima vam od srca čestitam, kao i navijačima jer ćemo imati priliku da uživamo u igrama najboljih košarkaških timova u našoj državi. Vi ste sada u najvišem rangu i prema tome, imat ćete veliku podršku Grada i mene kao gradonačelnika. OKK Čelik je primjer kako se ozbiljno i domaćinski vodi jedan sportski kolektiv, onako kako to radi vaš gradonačelnik u protekle nepune četiri godine. Čestitam predsjedniku Goranu Bulajiću i Kenanu Uzunoviću i želim da košarka i Čelik ponovo budu in u gradu jer su nam još svima u sjećanju atmosfera sa utakmica i pune tribine Bilmišća”, u pozdravnom obraćanju rekao je gradonačelnik Kasumović.

Grad Zenica na godišnjem nivou za sport izdvaja 2,1 milion KM i kako je istakao gradonačelnik Kasumović, raspodjelom tih sredstava rukovodi Komisija sastavljena od predstavnika sportskih klubova.

“Proteklih 15-tak godina u zeničkom sportu vladao je javašluk po pitanju finansiranja i upravljanja, gdje se uveliko miješala politika kojoj nema mjesta u sportu. Sada nezavisna ali stručna Komisija vrši raspodjelu sredstava, postoje kriteriji i na zdravim temeljima treba da jačamo naše sportske klubove. Nadam se da će igrači OKK Čelik iskoristiti priliku, borit se za klub, za grad i za sebe jer je ovo odlična prilika da zeničku košarku vratimo na mjesto koje zaslužuje. Za prvu utakmicu obećavam da će igrači i stručni štab imati premije, a i ja ću ličnim sredstvima učestvovati u podršci ovom klubu”, obećao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik OKK Čelik Goran Bulajić rekao je, da je ulazak u Premijer ligu BiH plod višegodišnjeg kvalitetnog rada i domaćinskog ponašanja svih u klubu.

“Podrška Grada i gradonačelnika klubu bila je očita. Danas imamo kvalitetan klub, bez dugova, kojeg smo prije osam mjeseci nadogradili kvalitetnim trenerskim rješenjem u liku i djelu Josipa Pandže. Najnovijim igračkim akvizicijama poput Milivoja Božovića, Harisa Ćurovca i Srđana Gavrića želimo napraviti iskorak više”, riječi su predsjednika Bulajića.

Iako mlad, Vitežanin Josip Pandža, dobro je poznato i priznato trenersko ime u BiH i regionu.

“Iza sebe imam rad u dva kluba i u reprezentaciji i zaista se u Čeliku vodi najviše računa o domaćinskom upravljanju. Lijepo je sarađivati sa ljudima koji se drže riječi, lijepo je raditi gdje postoji povjerenje, a u Čeliku gdje su domaća djeca i momci iz kantona, plus sada ova tri igrača sa strane, ima dosta potencijala i vjerujem da ćemo svi zajedno kao klub nastaviti jačati i rasti. Imamo dva puta. Prvi, da budemo uspješni i drugi, da budemo prosječni. Mi težimo ovom prvom jer Zenica i uslovi koje imamo, to zaslužuju. Naša vizija i snovi su puna Arena, a vi ste nam vjetar u leđa i sve ćemo uraditi na opravdamo vaša očekivanja i očekivanja građana”, u susretu sa gradonačelnikom poručio je Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK Čelik.

Tokom današnjeg prijema, u znak zahvalnosti za podršku u proteklom periodu, rukovodstvo OKK Čelik uručilo je gradonačelniku Kasumoviću klupsku majicu.