Portal 072info

Nakon odličnih rezultata Mesud Pezer trenira u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Mesud Pezer, član Atletskog kluba Zenica, u svom trećem ovogodišnjem nastupu na međunarodnoj sceni, ostvario je odličan rezultat.

Na Međunarodnom memorijalnom mitingu u Pragu osvojio je treće mjesto sa daljinom 20,78 metara. Najbolji hitac Pezer je ostvario u četvrtoj seriji, koji je ujedno i najbolji u dosadašnjem dijelu sezone.

– Zadovoljan  sam rezultatima na ova tri mitinga i prezadovoljan sam svojom formom. Najvažnije da budem zdrav i da moja forma bude u špicu pred Svjetsko prvenstvo u Dohi u oktobru mjesecu. U Pragu sam bacio svoj lični rekord ove sezone 20,78 metara, izjavio je Mesud nakon povratka iz Češke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Mesud je trenutno u Zenici gdje će se pripremati za Deseti međunarodni atletski miting Zenica 2019, koji će se održati 12. juna.

Spreman sam za velike daljine i nadam se da ću u Zenici pred svojom publikom baciti “debelo“ preko 21 metar. Takođe malo ću se odmoriti pred zenički miting, jer me u nastavku sezone očekuje mnogo takmičenja, optimistički je poručio Pezer .

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon zeničkog mitinga tri dana kasnije na programu je ekipno seniorsko, a 18. juna Pezer će u Turskoj nastupiti za atletski klub Enka. Sredinom juna odlazi za Švedsku gdje će nastaviti pripreme za međunarodne mitinge. Vjeruje da će do Svjetskog prvenstva u Dohi početkom oktobra biti u top formi.

Nakon Turske odlazim u Švedsku gdje ću boraviti duže vrijeme i biće to moja baza za odlazak na međunarodne mitinge po Evropi. Svi dosadašnji rezultati koje sam postigao, bacao sam iz punog treninga, nisam ništa odmarao. To me posebno raduje što sam iz punog treninga bacio 20,78 metara. Očekujem još bolje rezultate u nastavku kada mi trener bude popuštao treninge, znači da ću bacati svako takmičenje preko 21 metar. Vjerujem da ću biti u top formi za Dohu. Želio bi pozvati zeničku publiku da dođu u što većem broju na Međunarodni atletski miting u Zenici, da nas podrže. Za mene je Zenica jedan  nevjerovatan osjećaj, dobijem poseban adrenalin pred domaćom publikom. Ja obećavam da ih nećemo iznevjeriti, poručio je Mesud Pezer zeničkoj publici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najbolji rezultat Mesuda Pezera je 21,40 metara, što je više od norme za Svjetsko prvenstvo koja iznosi 20,70 metara.

Zenicainfo-M. Pripoljac

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 26
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME