AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo potvrdili su večeras za “Avaz” da je donesena odluka o nastavku imunizacije vakcinama AstraZeneca.

– Nakon što je Komitet za sigurnost Europske agencije za lijekove na sjednici održanoj 18.03.2021. godine razmatrao informacije o prijavljenim slučajevima tromboembolije zabilježene u nekoliko zemalja Europske Unije nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca i nakon što je potvrdio da su benefiti cjepiva u borbi protiv COVID-19 (koja sama rezultira problemima zgrušavanja i može biti fatalna) višestruko veći od rizika od rijetkih nuspojava, Odbor za koordinaciju provedbe Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine donio je odluku o nastavku cijepljenja cjepivom AstraZeneca/COVISHIELD u Federaciji BiH-kazali su iz Zavoda.

Napomenuli su da u Federaciji BiH do sada nije prijavljena nijedna teža neželjena reakcija nakon primjene cjepiva AstraZeneca/COVISHIELD.

-Pandemija COVID-19 je globalna kriza sa razarajućim zdravstvenim, društvenim i ekonomskim učinkom. Cjepiva protiv COVID-19 će doprinijeti zaštiti od obolijevanja, naročito zdravstvenih djelatnika i drugih ranjivih skupina-rekli su iz Zavoda.