Portal 072info

NAKON OSVOJENOG TURNIRA DVIJE PONUDE: Zeničanin Fatih Šišić prvi u Zagrebu

Nedavno je Portal 072info, napisao jednu pozitivnu, vedru i lijepu priču o devetogodišnjem Zeničaninu Fatihu Šišiću, mladom teniseru, koji skoro tri godine aktivno trenira tenis u Teniskom klubu “Mladost” Zenica.

Nakon velikog broja turnira, na kojima je osvajao veliki broj medalja i diploma, Zeničanin Fatih Šišić prije nekoliko dana vratio se iz Zagreba i to sa peharom za osvojeno prvo mjesto.

Fatih se u polufinalu sastao sa prvim nosiocem turnira Abbasom Nazarovom (2005. godište) iz Kazahstana, te okončano rezultat u svoju korist i to konačnim rezultatom 2:0 u setovima (4:2, 4:2).
Nakon uspješno odigranog polufinala, Fatih se u finalu sastao sa Viduka Noa-om (2006. godište), kao drugim nositeljem turnira, te meč okončao rezultatom 2:0 u setovima (2:4:3,4:0).
Ovaj turnir organizovao je Teniski Savez Zagreb, a ono što je najvažnije naglasiti pored osvojenog turnira, jeste da je Zeničanin Fatih Šišić dobio ponudu iz dva kluba iz Hrvatske, sa kojima bi mogao igrati mastere i državna prvenstva, a pored toga u ponudi se nalaze i teninzi i sparing partneri.
Portal 072info ponosan je što je bio dio ovog velikog putovanja Zeničanina Fatiha Šišića, te se nadamo da ćemo i u njegovoj budućoj karijeri vrijedno pratiti njegovu igru i zalaganje na terenu.
1

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box