Nakon pisanja 072info: Dobili pohvalu zbog cijena goriva, ekspresno ih poskupili

F8EC81D5 3F77 4748 9D52 D31385D042D3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Povećanje cijena goriva u Bosni i Hercegovini, a koje ne prestaje iz dana u dan, glavna je tema u našoj državi.

I dok se čekalo da nadležni odluče povući neke konkretne poteze, kako bi spriječili divljanje cijena, na displejima benzinskih pumpi svakodnevno svjedočimo novim cijenama.

Poneka benzinska pumpa, iako je napravila presedan i nije ispratila trend povećanja cijena, nakon naših pisanja i to se promijenilo.

Tako je reporter portala 072info, prethodnog vikenda, zabilježio cijene goriva na benzinskoj pumpi “A Petrol” u Drivuši kod Zenice koje su oduševile cjelokupnu javnost. Ipak ista ta benzinska pumpa danas, samo dva dana kasnije, a tragom povećanog prometa izazvanog objavom na portalu 072info, povećala je cijene i to za čak 0,50 KM.

ČITAJ JOŠ:  ZENIČKI TRGOVCI U ŠOKU: Zbog rata u Ukrajini ljudi masovno kupuju brašno...

Sasvim je realno da se građani zapitaju da li su poskupljenja opravdana, jer kako se čini benzinske pumpe ne prate nikakve propise i cijene formiraju kako im je “ćejf” tog dana.

Građani strahuju od novih povećanja cijena goriva posebno uzimajući u obzir činjenicu da benzinske pumpe u BiH cijene nafte na svjetskom tržištu prate samo kad one rastu.

5F0E57A4 08EF 4A31 BA8E 27970C654FE5
GODISNJICA
MARKETING