Portal 072info

Nakon pogibije djevojčice u BiH vlasnik ringišpila ispričao kako se sve desilo

4F683C92 6081 499F B284 06B53AC310A3
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istraga je utvrdila da djevojčica Sara B. (15), koja je u nedjelju poginula prilikom vožnje ringišpilomu Rogatici, nije pravilno sjedila i to je uzrok nesreće, rekao je vlasnik ringišpila Tomo Đukićsa Pala.

Ističe da, iako nema njihove odgovornosti, da ga je ova nesreća jako pogodila i da razmišlja da se nikada više ne bavi ovom poslom. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Već dva dana ne jedem i ne spavam. Sve nas je ovo jako pogodilo. Svoje preduzeće „SP Đukić“ sam pokrenuo 2005. godine i već 15 godina obilazimo sve gradove u BiH i nikada nisam imao nesreću, nikada niko nije ni ruku slomio i sada se ovo desilo. Rasklopit ću ringišpil i prodat ću ga u staro gvožđe”, kaže Đukić, piše Srpskainfo.

On pojašnjava da se nesreća desila skoro na samom početku vožnje. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ja sam u tom trenutku upravljao ringišpilom. Prilikom svake vožnje upozoravamo sve da se moraju pridržavati pravila, da ne smiju kočiti i slično, ali ih ne možemo natjerati da nas slušaju. Ta kobna vožnja je bila taman krenula i sjedalice su bile možda na visini od oko dva metra, kada je došlo do nesreće”, priča Đukić.

Prema njegovim riječima nesreća se dogodila kada je mladić koji je sjedio iza Sare gurnuo njenu stolicu kako bi ona pokušala skinuti igračku za nagradnu vožnju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ona nije pravilno sjedila i samo je iskliznula iz stolice i pala na zemlju i vjerovatno glavom udarila u pijesak, nije tačno da ju je stolica udarila u glavu. Kada sam vidio da je pala, iste sekunde sam zaustavio ringišpil i pritrčao da joj pomognem”, kaže vlasnik luna parka.

Dodaje da je djevojčicu okrenuo na bok i izvadio jezik, da je tu bila i jedna doktorica koja mu je također pomogla. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Pozvali smo Hitnu pomoć koja je stigla za dvije minute i pomogao sam im da djevojčicu unesu u vozilo i tom trenutku je davala znakove života. Međutim, čuo sam da je preminula na putu do bolnice”, pojašnjava Tomo Đukić. 

Ističe da je odmah pozvao policiju, da su uviđaju prisustvali i tužilac i sudski vještaci i da nisu pronašli nijednu grešku što se tiče njegove firme. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ovo je jedan od najsavremenijih ringrišpila, samo sam stolice plaćao po 100 eura, ali eto opet se desila tragedija. Policija je pregledala sve moje dozvole, ateste i odobrenja i nisu našli nijednu grešku. Sve je zabilježeno i na snimku bezbjednosne kamere. Kada su vidjeli koliko sam potresen, govorili su mi da nema moje krivice”, poručuje Đukić. 

Kaže da su imali dozvolu da u Rogatici budu cijeli septembar, ali da će sve rasklopiti i otići. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Tu djevojčicu sam poznavao zato što je i ranije dolazila. Volio bih otići njenoj porodici i izjaviti saučešće, al ne znam hoću li imati snage”,  kaže Tomo Đukić.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SLUČAJ U BIH: Vozio pijan, odbio da da dokumente, pa pokušao da podmiti policiju

072info.com

Iz ljeta direktno u zimu: Eto nam snijega

072info.com

Dijelove BiH će večeras pogoditi nevrijeme, past će i do 80 litara kiše po metru kvadratnom

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)