AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Udruženje građana Robijaši koje podržava zenički Čelik objavilo je danas saopštenje nakon što se posljednjih dana dovodilo u vezu sa određenim politikama. Saopštenje prenosimo u potpunosti.

Poštovani posjetitelji naše stranice, Ovim putem se oglašavamo kako bismo upozorili na dalji razvoj situacije. Znamo svi da je izborna godina i znamo koliki je fokus na nama i našem radu, s tim u vezi imamo potrebu da kažemo da Robijaši nisu “ničiji”. Naše udruženje bi voljelo ovim putem da skrene pažnju na bilo kakvu političku samopromociju preko NK Čelik, te molimo kandidate da ne koriste našu Svetinju za svoju promociju. Kako smo skretali pažnju na prethodnu i sadašnju vlast, tako ćemo skretati i na buduću, jer kad to ne budemo radili, naša će misija biti na braniku propasti. Onog momenta kad nas kupe, zatvore ili ubiju, znajte da je posljednji pokret buntovnika u ovom gradu umro. Mi smo apolitično udruženje u zemlji gdje moraš biti “nečiji”. Takvi ćemo i ostati. Jesmo i mi nečiji, da se ne lažemo, mi smo SVOJI. Mi imamo jedni druge, a naše drugarstvo i ljubav prema ovom klubu i gradu nas održava živima.

Svjesni smo isto tako da se u ovom sistemu ne može ništa završiti bez politike, ali ne mora ni politika biti dio svega značajnog. Jednostavno, ne mora.

S poštovanjem, UG “Robijaši 1988” iz Zenice