AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Sport

Zoran Mamić, bivši trener Dinama, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, otputovao je jučer iz Hrvatske u BiH, piše “Index.hr”. Izvor blizak Mamiću rekao je za ovaj portal da se Mamić sutra planira vratiti u Hrvatsku, a i isto tvrde i njegovi advokati.

Izvor tvrdi da je Mamić bio jutros na suđenju u Osijeku, nakon čega je otišao posjetiti brata Zdravka i vraća se u Hrvatsku sutra.

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka, budući da je, unatoč prasnažnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu. Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će se morati odazvati.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prošle sedmice nepravosnažnuosuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presuda Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

Inače, Zoranov brat Zdravko, već neko je vrijeme u BiH i nije dostupan hrvatskom pravosuđu, a nedavno je iznio niz inkriminajućih tvrdnji na račun pojedinih sudija u Hrvatskoj.