NAKON REMIJA: Navijači razočarani, moguća ostavka Vlade Jagodića!

Foto: Benjamin Hazić
Foto: Benjamin Hazić
Foto: Benjamin Hazić

Danas je odigrana osma po redu utakmica nogometaša Čelika u novoj sezoni. Mnogo se očekivalo, ali se opet izvukao samo bod.

Iako je šef stručnog štaba, Vlado Jagodić, kazao na press konferenciji prije susreta da i bez povrijeđenih igrača Čelik može do pobjede, ispostavilo se da je to pogrešno. Već od prvih minuta susreta Čelik vodi veliku bitku sa Travničanima, te jedva dolazi do pogotka, ali Travnik brzo uzvraća.

Navijači su jednostavno više ohladili ili..

Na večerašnjoj press konferenciji nakon utakmice, Vlado Jagodić je izjavio kako se nalazi u jako teškoj situaciji. Kaže da mu “instrukcije” o tome šta bi trebao uraditi dolaze sa svih strana. Jedni su za to da on podnese ostavku, drugi da otjera par igrača. Jagodić je u dilemi šta će odlučiti, ali šta god odlučio to će definitivno biti u korist Nogometnog kluba Čelik. 

Vlado je čovjek koji zna “koliko je sati”. Ovakva igra Čelika nigdje ne vodi ili možda vodi, ali sigurno ne u pravom smijeru već u niži rang takmičenja, a to nije ono što želimo. Očigledno je da se ponavlja situacija od prije nekoliko godina kada je igrače umjesto pune južne tribine dočekao transparent “MANEKENI TITULA JE U ARENI” – kada su naše košarkašice osvojile Kup.

Šef stručnog štaba, Vlado Jagodić je također rekao da u slučaju pobjede sve zasluge idu igračima, ali u slučaju poraza najodgovorniji je trener. Naravno, to je tačno, ali većina dijeli mišljenje da Vlado radi pravu stvar i da su naj(ne)odgovorniji igrači.

Kako će se stvari odvijati u budućnosti, da li će Vlado Jagodić podnijeti ostavku, da li će igrači igrati nogomet, vdjet ćemo već iduće sedmice?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE