Nakon saslušanja u policiji: Musa nije dobio dozvolu, ništa od kontraprotesta

Iako je vjerski i politički radikal koji javno promovira islamističke stavove Sanin Musa pozvao građane na protestno okupljanje i mirnu šetnju prema entitetskoj liniji na Dobrinji gdje će se okupiti i Dodikove pristalice, MUP Kantona Sarajevo je obustavio te aktivnosti. On je zbog poziva na protest saslušan u Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo.

Oči u oči

Musa je objavio da će ipak biti održano samo simbolično okupljanje ispred Fahdove džamije u 17:00 sati.

– Iako sam mislio da danas idemo u mirnoj šetnji prema tzv. međuentitetskoj liniji na Dobrinji, ipak ćemo se samo okupiti u 17:00 pred Fahdovom džamijom, kao što je najavljeno i napraviti mirni skup. Policija KS nam neće dozvoliti da idemo dalje odatle, što mi je iskreno žao! Volio sam doći na metar od tih fašista, da se malo pogledamo oči u oči. Ne bi im taj pogled baš bio prijatan – napisao je na Facebooku Musa.

Nije sve pomrlo

Građane je pozvao da mu se pridruže ispred Fahdove džamije i sa sobom ponesu zastave i državna obilježja.

– Ipak, pokazali smo ovih dana da u ovom narodu nije sve pomrlo, da ima budnih, za državu BiH spremnih, i da nismo repa bez korijena – zaključio je Musa.

Podsjetimo, u nekoliko gradova SNSD danas organizira protestni skup s ciljem podrške Miloradu Dodiku protiv kojeg je podignuta optužnica, koja je poslata na doradu.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE