NAKON ŠEST MJESECI: Jovankin grob posjetila sestra Nada

Podijelite vijest

8ba120b1a0f0410cb800306886206b7d_XL

Šest mjeseci od smrti Jovanke Broz, nekadašnje prve dame Jugoslavije, polaganjem cvijeća na grob u „Kući cveća“ obilježili su njena sestra Nada Budisavljević i Žarko Jokanović, autor ispovijesti Titove udovice.

Nada Budisavljević posjetila je grob svoje sestre Jovanke Broz, nekadašnje prve dame Jugoslavije, položila cvijeće, a potom je obišla i Titov grob.

„Nećemo praviti pomen. Položićemo samo cvijeće. Nismo ni u mogućnosti da pravimo nešto više, zbog zdravstvenih problema druge sestre“, rekla je Nada Budisavljević za beogradske medije.

Jovankina druga sestra Zora (80) nedavno je, naime, doživjela moždani udar, a nekoliko dana kasnije i njen suprug je doživio infarkt, pa se Nada i Zorin sin Goran sada uglavnom brinu o njima.

Jovanka Broz preminula je 20. oktobra 2013. u Beogradu, u 89. godini, dva mjeseca nakon što je u Urgentni centar primljena u veoma teškom zdravstvenom stanju. Sahranjena je u Kući cveća, pored Titovog groba, uz melodiju “O bela ćao”, a na ploči od mermera je, zlatnim slovima, kao na Titovoj ploči, ispisano “Jovanka Broz 1924-2013”.

Sahranu Jovanke Broz pratilo je 266 novinarskih ekipa, od čega su 42 bile iz inostranstva, prisustvovalo je oko 10.000 ljudi, a govor je održao premijer Srbije Ivica Dačić.

„Moramo da priznamo da smo počinili grijeh. Zaboravivši nju, zaboravili smo sebe. Ovo je oproštaj od posljednje ikone bivše Jugoslavije i od Titove epohe“, rekao je na sahrani Dačić.

istinito.com