cc229fbadafdbedadbfa68b472c2414a
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 10:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Ugostitelji iz Tuzle poručili su da će nastaviti raditi do 23 sata, iako ih važeće epidemiološke mjere koje je u petak usvojila Vlada Tuzlanskog kantona, obavezuju da goste primaju samo do 21 sat. Kažu da će prihvatiti da u objektima nema muzike uživo, ali na manje od toga ne mogu pristati.

NER FIT

– Da su mjere prošle godine dale rezultate, mi sada ne bismo bili gdje smo, ponovno na početku. Ograničenjem rada nama se crta meta, odnosno označava kao najveće izvorište zaraze, a za to nema nikakvog uporišta – kaže Aleksandar Jović, vlasnik ugostiteljskog objekta u Tuzli.

Grupacija ugostitelja pri Kantonalnoj privrednoj komori TK okuplja 47 vlasnika ugostiteljskih objekata, koji su danas održali sastanak i zauzeli stav.

– Ja sam u petak popodne, kada su donijete mjere, otpustio šest ljudi. Nisam nikoga otpustio tokom prvog vala pandemije, sada sam morao. Ukoliko se nastavi ovakav odnos prema ugostiteljima, nećemo imati izbora i morat ćemo staviti ključ u bravu – kaže Jović.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zbog novih mjera i epidemiološke sitaucije zatvoren je Nardi pub u centru Tuzle. Oni su na svojoj Facebook stranici objavili da neće raditi do daljnjeg, a njihove kolege kažu da ih vjerovatno čeka isto.

– Mi smo tokom proteklog vikenda rekli da ćemo raditi duže nego što je propisano. Policija je bila korektna prema nama, to moram reći, iako sam ja lično u nedjelju dobio prekršajni nalog – navodi Jović.

Vlasnica ugostiteljskog objekta u Tuzli Jasmina Numanović Stjepanović kaže da ugostitelji smatraju da zdravlje građana mora biti na prvom mjestu, ali apeliraju i na odgovornost.

– Svako ko se vakcinisao želio je da nastavi normalno sa svojim životom za razliku od onih koji to ne žele. Mi želimo biti podrška Vladi TK i učiniti ćemo sve po pitanju standarda za zaštitu zdravlja. Međutim, smatramo da skraćenje našeg radnog vremena za dva sata neće donijeti benefite po zdravlje građana, a nama će itekako nanijeti štetu – poručila je Numanović Stjepanović.

LIDER