Portal 072info

Nakon šokantne ispovijesti majke nestalog Amara Kozlića | Alma Begović: Neka oni nađu svog sina, moga ništa ne može vratiti

Nakon što je naš list jučer objavio ekskluzivnu ispovijest Elvedine Kozlić, majke nestalog Amara iz Nemile kod Zenice, brojne su reakcije javnosti. Mišljenja su, uglavnom, podijeljena. Jedni vjeruju u tačnost navoda da je njen sin živ, dok su drugi pak suzdržani ili su šokirani detaljima koje je ispričala Elvedina.

Podsjetimo, majka nestalog Amara u razgovoru za naš list iznijela je tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju. Do nje su, kako je kazala, dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji. Primali su i šokantne poruke da im je sin živ i da ga ne traže jer ga nikad neće pronaći.

Različite verzije

Tekst je pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama. Mnoštvo je onih koji dijele mišljenje da je Amar živ. Pojedini čak smatraju da ga porodica krije.

Ove priče čula je i Alma Begović, majka rahmetli Almena, koji je kobne večeri sa 4. na 5. februar bio u automobilu s Kozlićem.

– Do mene su dolazile razne priče. Dosta njih nisam i ne želim slušati. Teško mi je i sada pričati. Znam da se pričalo da im policija čuva kuću. Da su ga komšije vidjele da je u kući. Kriju ga roditelji. Poslije je bila verzija da su ga poslali vani i još dosta priča koje nisam mogla ni slušati – govori Begović.

Ipak bi voljela da se na cijelu priču stavi tačka, da Kozlići pronađu sina, živog ili mrtvog, i olakšaju sebi život.

– Neka oni nađu svog sina, moga ništa ne može vratiti – kaže Alma.

Prokomentirala je i ispovijest očajne majke Elvedine Kozlić.

– Zvuči mi nevjerovatna ispovijest Amarove majke. Iskreno, nisam je imala snage ni pročitati. Ispričali su mi suštinu. Ne vjerujem da su ga oteli. Svi su oni bili prosječni mladići, konobari, mesari… Nije bilo razloga da to neko uradi – smatra ona.

Posebno joj teško pada gledati svog drugog sina kako pati za bratom blizancem. Bajram koji ide, kaže, otvara joj nove rane.

Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić

Slična je situacija i kod porodice rahmetli Huseina Delića, koji je, također, kobne večeri bio s Almenom i Amarom. Majka Vahida, također, teško može povjerovati u riječi Amarove majke.

– Daj Bože da to bude tako. Ali čisto sumnjam. Da oni njega hoće naći, da se sve ovo samo završi – govori ona.

Iz dana u dan joj je sve teže. Kaže, osjeća se kao da je tragedija jučer bila. Mužu joj je sad veoma teško.

– Rane nikada neće zacijeliti. Svaki novi moment u istrazi otvara nove rane. Tu je i porodica Begović, u kontaktu smo i tješimo jedni druge – kaže Delić.

Podsjetimo, za tijelom Amara Kozlića, kako nam je kazala njegova majka, ponovo je pokrenuta potraga. Međutim, ni sedam mjeseci od saobraćajne nesreće njegovog tijela, uprkos vodi koja se više puta povlačila, nema.

Brojni komentari na Facebooku

Bez reakcije nadležnih

Zbog šokantnih tvrdnji koje je u ispovijesti za naš list iznijela majka nestalog Amara, porodica je očekivala da će ih kontaktirati nadležni da provjere navode.

– Ja sam bio na poslu cijeli dan. Mene nije zvao niko iz policije, a ni iz Tužilaštva. Nije ni suprugu, pitao sam je – kažu nam iz porodice Kozlić.

Elvedina Kozlić: Dobivala šokantne poruke

Odgovornost za postupke

Ako epilog cijele priče dobije totalni preokret i porodica Kozlić svog sina pronađe živoga, Begovići i Delići nisu bili konkretni hoće li tražiti odgovornost za gubitak sinova.

Almenova majka Alma kaže da svako treba odgovarati za svoje postupke.

– Nisam pretjerano o tome razmišljala. Ali neka svako odgovara za svoje postupke. Znam da mog djeteta nema, to je sve. Tužila ili ne – kaže Alma.

Vahida, majka rahmetli Huseina, kaže da postoje vlasti, zakon i sud. Trenutno nije željela komentirati eventualno pokretanje tužbe ako se ispostavi da je Amar živ.

Društvene mreže

“Teško jadnoj porodici. Jadna majka. Da ga hoće samo pronaći. Živ je“, samo su neki od napisa na društvenim mrežama kao reakcije na naš objavljeni tekst. Posebno je pažnju privukao komentar mladića koji tvrdi da je njihov automobil praćen.

– Momka su pratili kad je izašao iz diskoteke i poslije, u putu prema kući, negdje sačekali pa oteli. Nema šta drugo. On je bio na mjestu vozača i nije se mogao tako lako osloboditi od volana da ispliva samo on iz auta. Njegovoj porodici samo sabura i da vam dragi Allah olakša – stoji u jednom od brojnih komentara na Facebooku.

Autor: D. PAŠALIĆ / Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box