NAKON SRAMNE VIJESTI: Sarajlija došao i platio ukop preminulom Zeničaninu

0D5F1471 1165 426E 93F6 C5CD451247BE
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon apsurdnog slučaja tijela preminulog 62-godišnjeg Zeničanina čije je beživotno tijelo ostalo zapečaćeno u stanu jer nema rodbine i nije imao ko da ga preuzme, konačno je dobio dostojanstven kraj.

Kako nam je potvrđeno u policiji, nakon što je ova informacija odjeknula u javnosti, javio se čovjek iz Sarajeva koji je došao, uplatio novac za ukop.

-Došao je čovjek iz Sarajeva i platio sve šta je trebalo. Zatim su tijelo preuzeli iz Gradskog groblja i bit će obavljen i ukop – kazali su nam iz policije.

ČITAJ JOŠ:  Doktor Pašalić odgovara da li roditelji trebaju vakcinisati svoju djecu?

Dakle, ukop nije platio rođak, kako su pojedini mediji izvijestili, nego čovjek iz Sarajeva, potvrdili su nam u policiji. Saznajemo da će ukop biti obavljen sutra, na mezarju Prašnice.

Podsjetimo, beživotno tijelo Zeničanina danima se nalazilo u stanu, a nakon što su osjetili neugodan miris komšije su slučaj prijavile policiji.

Po dolasku na lice mjesta, mrtvozornik je konstatirao da se radi o prirodnoj smrti. Problem je nastao što Zeničanin nije imao rodbine da plate ukop, a nije bio ni socijalni slučaj, pa je na vidjelo izašla neurednost sistema države.

ČITAJ JOŠ:  Bogati naftaši iz Tešnja snažno ušli u sektor namještaja

Inače, nije ovo prvi put da se ovakav slučaj dešava u našoj zemlji, kao ni u Zenici, odnosno da mrtvo tijelo stoji u stanu jer nema ko da ga preuzme. Uprkos tome, još nikada nije uređen sistem za ovakve situacije.

GODISNJICA
MARKETING