Nakon što je danima radio do 6 ujutro, 21-godišnjaka pronašli mrtvog

Nakon što je danima radio do 6 ujutro, 21-godišnjaka pronašli mrtvog

slika (1)

Mladi student iz Njemačke Moritz Erhardt pronađen je mrtav u londonskom stanu gdje je živio do prošloga nedjelje. Radio je kao pripravnik u investicijskoj banci Merrill Lynch i sumnja se da je tri dana zaredom gotovo neprestano radio.

"Najgora noćna mora svakog pripravnika zove ze 'magični kružni tok'. To znači da u 7 ujutro zovete taksi da vas vozi kući, taksi vas čeka dok se istuširate i presvučete, a onda vas vozi nazad na posao", požalio se London Evening Standardu 20-godišnji pripravnik u jednoj investicijskoj banci 2011. godine. Drugi, 24-godišnjak, za iste je novine kazao kako pripravnici rade minimalno 100, a u prosjeku 110 sati nedjeljno!

Je li ovo uzrok smrti studenta poslovne škole iz Michigena, Moritza Erhardta, koji je bio na samom kraju svog sedmotjednog staža u Merrill Lynchu, u kojemu se planirao zaposliti? Pronađen je bez svijesti u četvrtak u jednom od stanova u kompleksu Claredale koji se iznajmljuju studentima ljeti. Djelatnici Hitne pomoći pokušali su ga oživjeti, ali su uskoro proglasili smrt. 

'Nema sumnjivih okolnosti' – radio tri cijele noći za redom

Još uvijek nema službene potvrde uzroka njegove smrti. Osoblje zgrade obavijestilo je ostale stanare da "nema sumnjivih okolnosti vezanih za njegovu smrt", a u medijima su se pojavile spekulacije da je umro od nekakve vrste napadaja ili kapi. Forumi, pak, vrve nagađanjima da je preminuo zbog iscrpljenosti. 

Mnoge banke, naime, ohrabruju svoje pripravnike da rade i kasno noću, a poznato je da oni najambiciozniji zato spavaju vrlo, vrlo malo. Na web stranici wallstreetoasis.com forumaši pišu za Erhardta da je jako puno radio. 

"Jedan od najboljih pripravnika u BAML-u (Bank of America Merrill Lynch) – radio je tri cijele noći, nije se pojavio na poslu i kolege su ga zatim otišle potražiti", navodi jedan od njih, a drugi potvrđuje: "Apsolutno je tačno – cimer ga je pronašao mrtvog pod tušem. Pripravnik u BAML-u koji je išao kući u 6 ujutro tri dana za redom".

U banci ne govore o njegovoj satnici

Glasnogovornik banke John McIvor medijima nije htio ni potvrditi ni opovrgnuti je li tačno da je Erhardt radio toliko puno sati, već je samo kazao da su mu na raspolaganju bili mentori i kolege te da je bio pod prismotrom osoblja iz odjela ljudskih resursa. 

"Duboko smo šokirani i ožalošćeni viješću o smrti Moritza Erhardta. Bio je popularan među nadređenima i vrlo vrijedan pripravnik u našoj kompaniji s obećavajućom budućnošću. Naše misli su s njegovom porodicom kojoj upućujemo saučešće u ovim teškim vremenima", poručili su iz banke.

Izvor: Daily mail

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS